Ontdek de ziel van Lissabon.

Lissabon heeft een ziel. Melancholische, prachtige fado-muziek klinkt regelmatig door de straten van de Bairro Alto of Alfama loopt. Een stedentrip naar Lissabon is zielsmooi!

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een vliegreis naar Lissabon ontvangt u een voucher voor een gratis Pasteis de Nata inclusief drankje!

Er valt zoveel te ontdekken

De bezielde, energieke hoofdstad van Portugal wordt ook wel de "stad van vergezichten" genoemd vanwege haar ligging op zeven heuvels. Deze romantische stad is ontstaan aan de rivier de Taag, die niet ver daarvandaan uitmondt in de Atlantische Oceaan. Ze was ooit een zeer belangrijke uitvalsbasis voor  ontdekkingsreizigers en heeft mede daardoor een rijke geschiedenis. De stad biedt u van alles wat: schitterende gebouwen uit de tijd van de zeevaarders, smalle straatjes, prachtige fonteinen en gezellige pleinen. Ook kunt u in Lissabon genieten van de heerlijke mediterrane keuken en bijvoorbeeld smullen van de beroemde Bacalhau, de gezouten stokvis, of u laten meevoeren op de klaaglijke klanken van de fado, het Portugese levenslied. Lissabon is romantiek ten top!

De ideale ligging en het aangename klimaat maken van Lissabon het hele jaar door een populaire bestemming voor stedenreizen. De wijk Bairro Alto en de middeleeuwse wijk Alfama, waar de kleine trammetjes op smalspoor het straatbeeld bepalen, zijn de meest aantrekkelijke en typische wijken van de stad. Hier kunt u de sfeer van Lissabon ten volle ervaren. In de middaguren kunt u genieten van het moderne en gevarieerde winkelaanbod in de gezellige wijk Baixa en 's avonds ontdekt u het bruisende nachtleven in Bairro Alto of de Docas.

Op culinair gebied heeft Lissabon veel te bieden. U heeft de keus uit vele smakelijke vis- en vleesgerechten. Neem er een koele Vinho Verde bij en sluit af met een aguardente of ginjinha in een van de talloze en gezellige cafés die de stad telt.

Bij een bezoek aan Lissabon kunt en wilt u natuurlijk niet om de fado heen. De zangers en zangeressen komen soms zelfs uit de keuken van het restaurant tevoorschijn om hun hartverscheurende liederen te zingen.

Waar vindt u de Moorse wijk Alfama:

Lissabon heeft enkele prachtige voorbeelden van bouwwerken uit de tijd van de manuelstijl, de Portugese variant op de gotiek. Zo mag u het klooster Mosteiro dos Jéronimos en de toren van Belém absoluut niet missen. Wie de stoute schoenen aantrekt en omhoog wandelt naar het schitterende Castelo de Sao Jorge wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad.

Met tram 28 komt u door de oude Moorse wijk Alfama met zijn gevels versierd met prachtige azulejos, antieke beschilderde  tegels van keramiek.

Wie kennis wil maken met het gezelligste plein van Lissabon zet koers naar Rossio, waar de energieke Portugezen elkaar ontmoeten en als u oog heeft voor moderne architectuur beklimt u de Torre Vasco da Gama. Het contrast met het historische Lissabon ervaart u in het moderne Parque das Nações.

Ga naar bezienswaardigheden

De wijk Baixa is het winkelgebied van Lissabon:

U kunt naar hartenlust shoppen in een van de vele kleine smalle straatjes, aan de brede elegante avenues of in een groot warenhuis als Amoreiras Shopping Center met zijn honderden winkels. Ook is het de moeite waard een bezoek te brengen aan een gezellige vers- of vlooienmarkt.

De wijk Baixa is het belangrijkste winkelgebied van Lissabon. Met name in de Rua Augusta is een groot aantal kledingwinkels, schoenenwinkels en juweliers te vinden. Voor maatkleding moet u in de wijken Chiado en Bairro Alto zijn en voor keramiek en haute couture duikt u bij voorkeur de omliggende straatjes in.

Als u vooral op zoek bent naar merkkleding en -schoenen, kunt u het beste naar de Avenida da Liberdade gaan. In de populaire winkelcentra  Centro Comercial Colombo, Vasco da Gama en het Complexo das Amoreiras kunt u voor van alles en nog wat slagen.

Ga naar winkelen

Veelal gezelligheid in de wijk Bairro Alto:

Lissabon staat bekend om zijn rustige en gemoedelijke straatjes en steegjes, maar de stad fleurt 's avonds op tot een levendig uitgaanscentrum. Spoedt u naar Bairro Alto, Alfama of Baixa als u wilt kennismaken met het Lissabonese uitgaansleven want hier wemelt het van de gezellige barretjes, restaurants en terrasjes en kunt u tot in de late uurtjes de bloemetjes buiten zetten.

Wie een stedentrip boekt naar het fantastische Lissabon maakt trouwens altijd kans om in een feestje terecht te komen want de stad staat 's zomers, maar ook in het voor- en naseizoen, bol van de gezellige festivals en evenementen. Het is tijd om naar Lissabon te gaan!

Ga naar uitgaan

Waar vindt u de Pastéis de Belém :

Een echte aanrader voor een smakelijke en typisch Portugese maaltijd zijn de fadorestaurants. Twee bekende zijn Senhor Vinho aan de Rua do Meio a Lapa en de Timpanas aan de Rua Gilberto Rola. Tijdens het eten wordt u getrakteerd op fadoliederen en zo maakt u echt kennis met de melancholieke en fatalistische kant van de Portugese ziel.

Het aanbod van allerlei soorten mediterrane eetgelegenheden is enorm. In de wijk Bairro Alto struikelt u bij wijze van spreken over de kwaliteitsrestaurants.

Met name visliefhebbers kunnen zich uitleven want de keus aan visgerechten, schaaldieren en zeevruchten is groot, maar ook vleeseters komen ruimschoots aan de beurt.

Ga naar eten en drinken

Top 5 Lissabon