New York, een metropool waar u niet uitgekeken raakt.

Stedentrip New York, the Big Apple, de stad van Frank Sinatra, van Ground Zero, van wolkenkrabbers in Manhattan, van Broadway, Times Square en Central Park. New York!

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een vliegreis krijgt u een gratis ticket voor Top of the Rock Observation Deck bij Rockefeller Center.

Er valt zoveel te ontdekken

New York heeft  op bijna iedereen een enorme aantrekkingskracht. Dat komt omdat de stad iets "unreal's" over zich heeft. Als u er nog nooit bent geweest kent u het vooral van televisie. Bijvoorbeeld van één van de talloze politieseries als CSI New York, Person of Interest, Elementary en White Collar of series als Gossip Girl en  Sex & The City en, in vroeger tijden, Friends en Hill Street Blues.

Amerikaanse series geven een wat overdreven indruk van de werkelijkheid maar toch is de stad voor een deel wel degelijk zoals u hier ziet. New York leeft 24 uur per dag en straalt een enorme energie uit die u meteen in zijn greep neemt. Opvallend is de gigantische hoeveelheid gele taxi's die het straatbeeld beheersen, zijn de neonreclames van Times Square, de vele sirenes en vooral heel, heel erg veel hoge skyscrapers.
New York is natuurlijk ook de stad van The Statue of Liberty, dat qua symboliek niet onderdoet voor de Eiffeltoren in Parijs. Het is de stad van Central Park, Queens, Harlem , Soho en niet in de laatste plaats van Broadway. Elke zichzelf respecterende musicalproducent wil toch op zijn minst één keer in zijn leven een musicalproductie op Broadway draaiende hebben.

 "I wanna be part of it", zong Frank Sinatra al en dat is waar. New York werkt als een virus. Als u er eenmaal bent geweest en het te pakken hebt, komt u er bijna niet meer van af. Of het nu gaat om die ene beroemde musical, die helicoptervlucht tussen de wolkenkrabbers, die klim naar grote hoogte op Empire State Building, die wandeling door Chinatown of dat ene indrukwekkende bezoek aan Ground Zero: u raakt in de ban.
New York is enorm groot maar tegelijkertijd kleinschalig en gezellig. New York is geweldig. In New York loopt u de hele tijd met uw hoofd in de wolken!

The Big Apple waar u uw ogen uitkijkt:

Bij het landen op één van de luchthavens van New York heeft u de eerste bezienswaardigheid al te pakken: de imponerende skyline van Manhattan met als markant punt de spitse top van Empire State Building. Natuurlijk is er veel meer... ...New York heeft bijvoorbeeld talloze musea, waarvan het Musuem of Modern Art één van de beroemdste is. U kunt het bijna zo gek niet bedenken of er is wel een museum dat er aandacht aan besteedt. Bijzonder zijn ook de vele neon-reclames, vooral op Times Square, in het hart van Manhattan. U kijkt hier uw ogen uit.

Ga naar bezienswaardigheden

Shop ze in de warenhuizen Bloomdales en Macy's:

De mogelijkheden om te shoppen zijn talrijk in New York. Voor wie van designer kleding houdt zijn 5th Avenue, Madison Avenue en Park Avenue dé straten. Er zijn grote warenhuizen gevestigd zoals Macy's, Bloomingdale's en Bergdorf Goodman. Voor de wat kleinere beurs zijn er goedkope souvenirs te koop in Chinatown of leuke  boetiekjes te vinden in The Village.
In de weekenden, in de zomer, is er een markt op 7th Avenue tussen de 47ste en 57ste straat. Hier staan vele kraampjes die souvenirs verkopen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een 3D t-shirt voor 10 dollar? Voor wie van outlet-shopping houdt is het mogelijk een excursie te maken naar Woodbury Common Outlet. Deze grote mall op zo'n anderhalf uur rijden van New York is de grootste outlet in de wijde omtrek.

Ga naar winkelen

In New York mag u een show op Broadway niet missen:

In de "City That Never Sleeps" zijn de mogelijkheden om de avond en nacht wakker door te brengen legio! Bijna nergens is zóveel keus als in New York: restaurants, klassieke concerten, popconcerten, openluchtconcerten, sportwedstrijden, discotheken en nachtclubs en natuurlijk de shows op Broadway. Als New York uw bestemming is, dan mag een bezoek aan een musical eigenlijk niet ontbreken. Het is een bijzondere ervaring om niet snel te vergeten.

Ga naar uitgaan

Waar vindt u zoveel verscheidenheid aan eetmogeljkheden?:

New York biedt legio mogelijkheden voor de inwendige mens: van fastfood tot een gastronomisch 5-gangendiner. Doordat mensen van vele culturen zich in New York gevestigd hebben is het mogelijk om uit zeer veel verschillende restaurants te kiezen. In de wijken Little Italy en Chinatown zijn Italiaans en Chinees natuurlijk goed vertegenwoordigd. Ook kunt u in New York kiezen voor de Thaise, Indiase, Griekse of Cubaanse keuken.

Wie zoveel mogelijk tijd aan alle bezienswaardigheden wil besteden, kan een snelle hap nuttigen bij Mc Donalds, Burger King, Taco Bell's of in één van de "Deli's", de delicatessenzaken. Een bekende is Katz's Deli. De zaak bestaat al sinds 1888 en is bekend uit de film "When Harry met Sally".

Het zal u opvallen dat de New Yorkers graag gezond willen eten. In de Wholesome Markets is onder andere veel vers fruit, verse groente en biologisch voedsel verkrijgbaar, zowel om ter plaatse te nuttigen als om mee te nemen. Voor visliefhebbers zijn de visrestaurants in the South Street Seaport een must.

Ga naar eten en drinken

Top 5 New York