Waarom is Parijs zo aantrekkelijk?

Door de verschillende wijken met ieder een eigen décor. Parijs is de stad van de liefde en natuurlijk mag een bezoek aan de Eiffeltoren niet ontbreken. Een populaire stedentrip!

Er valt zoveel te ontdekken

Parijs is weliswaar 'stokoud' (meer dan 2000 jaar oud), maar de Franse metropool heeft een jonge en trendy uitstraling die over de hele wereld ongelooflijk veel nieuwsgierige mensen trekt die op zijn minst één keer in hun leven de Eiffeltoren gezien moeten hebben of die op zijn minst één keer in hun leven op de trappen voor de Sacré Coeur gezeten moeten hebben.

Stad van de liefde
Wist u dat er per jaar wel meer dan 25 miljoen toeristen naar Parijs komen? Toeristen die niet alleen allemaal de Eiffeltoren op willen klimmen, maar die bovendien zeker een keer in hun leven voor de vitrines van de Moulin Rouge gestaan willen hebben of de Sacré-Coeur in de wijk Montmartre willen hebben bewonderd. Wat de beweegredenen van mensen ook zijn, vast staat dat Parijs onze fantasie prikkelt zoals geen enkele andere stad dat doet. Het is de stad van een indrukwekkende geschiedenis, van kunstenaars en bohémiens, van de mode en van de exquise keuken. En niet te vergeten: Parijs is de stad van de liefde. Van de liefde voor elkaar, maar ook van de liefde voor de stad zelf. Parijs is echt een stad om verliefd op te worden.

Probeert u zich Parijs eens voor te stellen zonder Eiffeltoren. Dat lukt u vast niet! Geweldig, hoe zo'n monument zich letterlijk en figuurlijk opwerpt als uitroepteken van de Franse hoofdstad! Alle superlatieven over deze wereldstad ten spijt, zonder Eiffeltoren zou Parijs Parijs niet zijn. Replica's vindt u over de gehele wereld, van Boedapest tot Las Vegas, maar de enige echte en meest indrukwekkende Eiffeltoren staat daar waar hij is 'geboren', aan de oevers van de Seine in Parijs.

Schitterend toneel
Parijs heeft zijn charme ook te danken aan de Parijzenaars zelf. Sommigen noemen hen arrogant, maar laten we wel wezen, zou u dat niet zijn als u in zo'n prachtige stad mocht wonen? Aanschouw hoe de Parijzenaars met elkaar een bijna dorpsachtige sfeer neerzetten in de verschillende wijken van Parijs. De stad lijkt één groot toneel, met vele decorwisselingen en spelers die zich inleven in hun eigen wereld en bedrijvigheid. Om maar eens wat decors te noemen: Montmartre, de kunstenaarswijk rond de Sacré-Coeur hoog boven Parijs, op de top van de heuvel.

Wat te denken van de beroemde rosse buurt rondom Pigalle, waar de wieken van de Moulin Rouge u tegemoet schitteren of, geheel tegengesteld, het futuristische La Défense, een modern zakengedeelte van de stad. Dan is er nog de brede Avenue des Champs-Elysées, nog altijd de chique van Parijs waar u uw ogen uitkijkt in de etalages van beroemde ontwerpers. Of de vroegere studentenwijk Quartier Latin op Rive Gauche (de zuidkant van de Seine), grenzend aan het wereldberoemde Saint-Germain-des-Prés, waar intellectuelen, filosofen en kunstenaars elkaar treffen. Moderne cultuur vindt u in het Centre Pompidou (Beaubourg genoemd), het culturele centrum in hartje Parijs, met haar immer gezellige drukte en vele straatartiesten op het grote plein voor dit bijzondere bouwwerk.

Kloppend hart
Houdt u van uitgaan? Het is waar, het hart van Parijs klopt 24 uur per dag en de nachtclubs van Parijs genieten wereldfaam. De Moulin Rouge? Het Paradis Latin? Het Lido? Toch liever naar de Opéra? Shoppen in de Galeries Lafayette? Lekker slenteren langs kleine winkeltjes in de trendy wijk Le Marais? Heerlijk eten in een typische Parijse brasserie? De roemruchte Franse keuken is natuurlijk een absolute must, hoewel u in Parijs uiteraard de internationale keuken ook tegenkomt. Van Indiaas tot Grieks, van Mexicaans tot Chinees en van Thais tot Japans.  Voor veel mensen is zelfs dit al een paar dagen Parijs waard. Wat valt hier nog aan toe te voegen? Niets, helemaal niets. Parijs moet u zelf ervaren! Paris, on vous aime!

In deze lichtstad mag u de Eiffeltoren niet missen:

Wat kunnen we in het kort over de bezienswaardigheden vertellen van deze wellicht wel meest cultuurrijke metropool op aarde? Dit is inderdaad een lastig karwei... Parijs 'doet' u ook niet in één enkel weekendje van drie dagen. Nee, Parijs is een stad waar u zeker terug zult komen voor een vervolgbezoek. Parijs is namelijk onmogelijk in een zo korte tijd te omvatten. Alleen al door het beroemde Musée du Louvre zou u gerust een hele week rond kunnen slenteren en natuurlijk zult u ook de Eiffeltoren wel eens willen beklimmen. Ook wilt u vast de Arc de Triomphe bestijgen om zo de Champs-Élysées eens vanuit een andere hoek te kunnen aanschouwen.

De lichtstad herbergt een enorme schat aan cultuur en bezienswaardigheden zodat u er goed aan doet van tevoren een selectie te maken van datgene wat u het liefst wilt gaan bekijken en/of bezoeken tijdens uw verblijf. Eén ding staat vast: u zult zich geen moment vervelen!

Ga naar bezienswaardigheden

De Champs-Elysées is de winkelstraat bij uitstek:

In Parijs kunt u niet alleen culinair of cultureel (what's the difference?) genieten. De hoofdstad heeft ook een enorm aanbod aan winkels. Zo zijn er fraaie passages met mooie winkels. Een goed voorbeeld hiervan is Passage Jouffroy op de Boulevard Montmartre.

Winkelen kan ook in het 8e arrondissement, uiteraard op de Champs-Elysées maar vergeet ook de grote Avenues er omheen niet. U vindt hier mooie winkels van onder andere Yves Saint Laurent en Dior. Wie kent niet de beroemde Galeries Lafayette? Kijk eens rond in de trendy winkeltjes in de modernere wijk le Marais. Vlakbij Place des Vosges vindt u vele leuke shops met design-artikelen en prullaria. Parijs is niet voor niets een winkelstad bij uitstek!

Ga naar winkelen

Ga zeker naar de wereldberoemde shows in de Moulin Rouge:

In Parijs uitgaan...hoe kunnen we dit kort samenvatten? Dit is onmogelijk, zoals het eigenlijk met alles in Parijs is. Het voert hier te ver om een enorme opsomming van alle uitgaansmogelijkheden te geven. U doet er goed aan om, eenmaal aangekomen, eens langs een straatkiosk te lopen en te vragen naar de Pariscope. Dit is een weekblad in een handzaam formaat waarin u alles vindt op het gebied van film, theater, uitgaan, stappen en restaurants. Een onmisbare gids voor een ieder die iets van cultuur zoekt in de hoofdstad.

Ga naar uitgaan

Van de heerlijke Franse keuken genieten in Quartier Latin en Le Marais:

De Franse keuken is natuurlijk wereldberoemd en de Parijse keuken zal, als hoofdstedelijke attractie, niemand teleurstellen! U waant zich in de restaurants God in Frankrijk.
Parijs is de gastronomische hoofdstad van de wereld. Het is de stad die het restaurant als zodanig heeft uitgevonden in 1767, in de persoon van Parijzenaar Boulanger. In de stad zijn ontelbaar veel soorten eetgelegenheden, van een verkooploket voor stokbrood tot de vele bistro's, cafés, en restaurants. Van chique tot goedkoop. De tafeltjes zijn meestal klein en toch voelt dit niet aan als een ongemak.

De Franse keuken is niet voor niets wereldberoemd! Zo ook de befaamde Franse wijnen. Menig restaurant heeft een eigen sommelier in dienst, die u aan tafel het beste advies voor een begeleidende wijn geeft. Hier is het genieten geblazen: u eet er heerlijke vleesgerechten maar ook vis- en vegetarische restaurants zijn er volop te vinden. Wanneer u even niet Frans wilt eten: zoals het elke metropool betaamt kunt u hier om het even welke internationale keuken ook eens proberen. Grieks, Italiaans, Chinees, Japans, het is er allemaal in overdaad te vinden. U vindt er zelfs filialen van McDonalds en Burger King op de Champs Élysées!

Restaurants in alle prijsklassen
De keukens zijn in Parijs tot laat geopend. Zelfs als u om 23.00 uur nog uitgebreid wilt eten is dat geen probleem. Restaurants zijn er in verschillende prijsklassen. L'Ambrousie op de Place des Vosges is één van de mooiste maar ook één van de duurste restaurants van Parijs. Voor de wat goedkopere eetgelegenheden kunt u het best in de studentenwijk Quartier Latin terecht, zoals bijvoorbeeld bij Grand Bistro op rue Saint-Séverin of le Petit Prince op rue Monsieur le Prince.

Leuke restaurantjes en gezellige kroegjes vindt u in de wijk Marais, zoals in de straten rue des Archives en rue Vieille du Temple. Ook ligt in de Marais een van de gezelligste pleintjes van Parijs: Place du Marché-Sainte-Catherine.

Geen stad kent zoveel cafés en gezellige bars als Parijs. U nuttigt uw drankje 'sur le zinc' (aan de tap) of binnen in het café, waar u gewoonlijk iets meer betaalt maar wel weer iets minder dan als u op het terras een drankje nuttigt. Parijs heeft het, voor iedereen!

Ga naar eten en drinken

Top 5 Parijs