Winkelen in levendig Parijs

Het leuke van winkelen in Parijs is dat u alle kanten op kunt. Van duur shoppen langs de Champs-Elysées tot relaxed banjeren over de vlooienmarkt. Met tussendoor… een terrasje.

Spaarcentjes mee naar de Champs-Élysées

Gaat u winkelen in Parijs? Dan mag u wel iets verwachten. Als u wilt, kunt u hier uw laatste spaarcentjes uitgeven aan peperdure mode. U hoeft alleen maar de metro te pakken – of de taxi, als u dan toch duur doet – naar de ‘Gouden Driehoek’. Dit winkelgebied tussen de Avenue des Champs-Élysées, de Avenue Montaigne en de Avenue George V vormt, van boven gezien, echt een driehoek. In deze buurt zijn de items in de etalages hun gewicht in goud waard. Laat u uw spaargeld liever thuis? Ga de chique mode lekker van dichtbij bekijken, zonder per se iets aan te schaffen.

Hip souvenir en gaaf stukje antiek

Echt Frans inkopen doen tussen de gewone Parijzenaren, dat kunt u beter in andere wijken doen. In Le Marais bijvoorbeeld, het winkelgebied tussen République, Notre Dame en La Bastille. U loopt er van de ene leuke boetiek naar de andere. Sla hier hippe kleren en originele souvenirs in, koop er een bijzonder sieraad of een gaaf stuk antiek. Ten westen van Le Marais loopt u tegen het Centre Pompidou aan, met daarachter de grappige winkels van Les Halles. Pak de Rue de Rivoli mee, waar grote ketens als C&A, H&M en Mango u lokken. En kijk eens goed rond. Zijn de shoppende Parijzenaren niet leuk om te zien? Een bezienswaardigheid op zich.

Warenhuis of vlooienmarkt?

Winkelen in Parijs, dat betekent binnenwandelen bij de grote warenhuizen. Bijvoorbeeld bij Galeries Lafayette, of bij Printemps. Al was het alleen maar om daarna met een mooi tasje van deze grootheden over straat te kunnen. Vergeet niet om even de lift omhoog te pakken, om vanaf het dakterras over de stad te blikken. Eens heel anders shoppen? Maak een slentertocht over de vlooienmarkt. Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen, aan de noordkant van de stad, is de grootste vlooienmarkt ter wereld. Let op: als u bij metrostation Porte de Clignancourt uitstapt staat u al tussen de kraampjes, maar bent u er nog niet. Om op de echte markt te komen, moet u even onder de snelweg doorlopen.

Parijs

Nog meer winkelen

Top 5 Parijs