Ontdek de veelzijdigheid van Rome.

Rome heeft weliswaar een oud decor, maar het is één van de meest trendy en veelzijdige Italiaanse steden die er zijn. Ontdek tijdens deze stedentrip ook de andere kant van Rome!

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een vliegreis ontvangt u een voucher voor een glas wijn en Italiaanse snack in de My Ale Wine en Beer bar.

Er valt zoveel te ontdekken

De Italiaanse hoofdstad is een juweeltje. U waant zich in het decor van het Bernini Mysterie van Dan Brown, als u langs de vele monumentale kerken en fraaie fonteinen op fantastische piazza's (pleinen) loopt.

Het moet gezegd. De Italiaanse hoofdstad roept ontegenzeggelijk associaties op met antiquiteiten en classicisme, kerken en pleinen, de paus, gladiatoren, Romeinse keizers en niet in de laatste plaats prachtige decors en architectonische Romeinse schoonheid. Alleen... is Rome door al die religie, geschiedenis en oudheid niet wat saai en statisch? Een bezoek aan de fraaie stad laat er geen misverstand over bestaan: niets is minder waar! Rome bruist als geen andere stad en doet qua sfeer niet onder voor steden als Milaan, Parijs en Londen,  met dit grote verschil: Rome is intiem (én Rome heeft natuurlijk een heerlijk klimaat!).

Alle bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van elkaar en u waant zich in één groot overzichtelijk, bijna dorps, openluchtmuseum. Er is een metronetwerk (2 lijnen), maar dat hoeft u eigenlijk niet eens te gebruiken als u redelijk ter been bent. Alles is te belopen en dicht bij elkaar en het is hier genieten.

Rome is de stad van La Dolce Vita, van Frederico Fellini, Marcello Mastroianni en Sophia Loren, van de Trevi Fontein, de Spaanse trappen en het Vaticaan. Rome is mystiek, stijlvol, heeft flair, maar is op een bepaalde manier ook sexy en trendy. Als men érgens kan flaneren, dan is het wel in Rome. Fantastische decors, gezellige pleinen, heerlijke terrasjes en mooie mensen.  "La dolce farniente", stad van het heerlijk nietsdoen. Rome is eigenlijk gewoon vakantie!

Het leukste is het om in deze geweldige stad onbevangen te gaan wandelen, langs de vele kerken, het indrukwekkende Forum Romanum, Circus Massimo, Piazza Navona, Campi di Fiori, het Pantheon, het Colosseum, de Trevi Fontein en de Spaanse Trappen. Rome heeft eigenlijk alles wat u als kunstliefhebber, geschiedkundige, pelgrim of stedentripper van een bezoek aan een stad mag verwachten. Ondanks dit oude decor zijn er maar weinig steden die zo bruisend, fris en energiek zijn als Rome. Dat mag u niet missen!

In welke stad vindt u zoveel historische bezienswaardigheden?:

Rome is één groot openluchtmuseum waar u op elke hoek van de straat wel met historische bezienswaardigheden wordt geconfronteerd. Het fraaie oude decor camoufleert echter een zeer jong en kloppend hart: trendy en levendig...La Dolce Vita (het Goede Leven) op zijn best. Dat is het hedendaagse Rome! Bezoekt u eens het Colosseum, de Spaanse Trappen of de beroemde Trevi Fontein, waarna u in de avonduurtjes in de gezellige en charmante wijk Trastevere een cafeetje bezoekt of lekker uit eten gaat.

Ga naar bezienswaardigheden

Bezoek de designwinkels of ga naar de gezellige markten:

Winkelen in Rome is genieten. Het knusse en gezellige, overzichtelijke centrum nodigt uit tot flaneren door de heerlijke winkelstraten met zowel de bekendere grote winkels als ook particuliere winkeltjes met hun eigen karakter. De Via Condotti staat ter plaatse bekend als dé Romeinse modeboulevard. U treft er winkels van Laura Biagotti, Giorgio Armani en andere groten der aarde. In Rome vindt u volop warenhuizen, antiekwinkeltjes, speciaalzaken en gezellige markten.

Ga naar winkelen

Voor oud en jong genieten in het trendy Rome:

Rome is wat betreft uitgaan een zeer trendy stad. Theater, bioscoop, muziekconcerten en vele horecagelegenheden maken Rome tot een moderne hotspot. De levendige wijk Trastevere is steeds populairder aan het worden met vele bars en uitgaansgelegenheden. Ook mogen we de Via Veneto niet vergeten, daar gebeurde het allemaal tijdens de wilde tijden van La Dolce Vita. Hoewel daar niet veel meer van over is, is het nog wel steeds erg leuk om er eens te flaneren en in één van de gezellige bars even bij te komen van een drukke dag in Rome. Ook het Piazza Navona is een trekpleister voor uitgaand publiek, iedereen verzamelt zich hier in de bars en op de terrassen of op het mooie plein zelf bij een van de fonteinen.

Ga naar uitgaan

Waar proeft u zoveel heerlijke pizza's, pasta's en smaakvolle wijnen?:

Vooral in de zomer ziet u dat de straten van Rome veranderen in één groot openluchtrestaurant. In ieder steegje en straatje is wel een restaurantje of eetcafeetje te vinden dat buiten een terras heeft geplaatst. In Rome is het leven op culinair gebied één groot feest. Er zijn vele trattoria's (traditioneel eethuisje) en er is natuurlijk een groot aantal klasse-restaurants. Zoals het een mediterrane stad betaamt: men eet hier tot in de late uurtjes, de meeste keukens zijn tot zeker 23.00 uur of nog later open. Het is hier echt La Dolce Vita.

Ga naar eten en drinken

Top 5 Rome