Waarom is Wenen hot en trendy?

Dat Wenen toch een heel trendy stad is, zou je niet verwachten. Natuurlijk, veel is traditioneel, maar onderliggend vindt u een Wenen dat u nog niet kent! Een stedentrip naar Wenen blijft indrukwekkend.

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een vliegreis ontvangt u een voucher voor gratis toegang tot het Haus der Musik.

Er valt zoveel te ontdekken

Wenen is een indrukwekkende barokke stad met een hoog K&K (Königlich und Kaiserlich) gehalte, de stad is als het ware één groot imperiaal monument. Ook op muzikaal gebied ademt Wenen de sfeer van weleer. Het is dé stad van de muziek, met ieder jaar natuurlijk het Nieuwjaarsconcert vanuit de Musikverein. Wenen biedt echter nog veel meer en is niet alleen een aanrader voor hen die van klassiek houden, want de stad is ook trendy met hippe bars en moderne restaurants. De prachtige binnenstad “doet” u te voet, zo ervaart u het best die typische Weense charme.

Het bijzondere van Wenen is dat de romantiek uit vroeger tijden op fabelachtige wijze wordt gecombineerd met de hippe trends van de 21e eeuw. In Wenen liggen de begrippen “kenmerkend” en “afwijkend” erg dicht bij elkaar.

Kenmerkend? Dit kan worden samengevat in: een avondje Staatsopera of een Schlosskonzert in Schönbrunn, de vele kunstschatten en bezienswaardigheden die de stad rijk is en de levendige traditie zoals u die terugvindt in de Weense koffiehuizen of Heurigen (wijnlokalen). Kenmerkend zijn ook de Weensewals, componisten als Strauss, Beethoven en Mozart en de vele prachtige bezienswaardigheden, zoals de SpanischeReitschule, de Stephansdom en de Ringboulevard. Heeft u wel eens van het Prater gehoord? Een pretpark aan de rand van Wenen met wel 250 attracties waaronder een klassiek reuzenrad.

Afwijkend? Dat is het nieuwe Wenen. “Jung und trendy”, moderne tot zelfs bizarre kunst in het Museumsquartier en hippe mega-evenementen. Op culinair gebied biedt de stad steeds meer mediterrane en Aziatische restaurants die, naast de traditionele Weense eetgelegenheden,winnen aan populariteit. Vele koks laten zich graag door deze trends inspireren en van het resultaat kunt u heerlijk genieten. Voelt u zich aangetrokken tot deze “Wiener Mélange”, dan is het de hoogste tijd voor een bezoekje aan deze inmiddels moderne wereldstad. Wien, Wien, nur Du allein...

Welke zijn de hoogtepunten van Wenen?:

Wenen is één groot openluchtmuseum. Het straatbeeld wordt vooral in en rond de binnenstad bepaald door oude, imposante architectuur. De prachtige gebouwen van het Kunsthistorisch- en Natuurhistorisch Museum staan bijna plechtig naast elkaar, daartussen kunt u nog net een blik werpen op het Museumsquartier, wat juist een heel moderne uitstraling heeft. Aan het begin van de KärntnerStrasse staat de Staatsoper, 's avonds prachtig verlicht en van hieruit kunt u ook al de trots van de stad zien: de Stephansdom.

Ga naar bezienswaardigheden

Heel veel shop variatie in het haute couture Wenen:

Shoppen in Wenen is ideaal. De belangrijke winkelstraten zoals de Kohlmarkt, Graben, de KärntnerStrasse en de MariahilferStrasse, liggen vlakbij elkaar in het centrum.  Hier, of in de talrijke steegjes rondom deze straten vindt u boetiekjes, warenhuizen, kleding- en schoenenzaken. De winkels zijn fraai en ordelijk ingericht en geopend van 10.00 – 18.30 uur van maandag t/m vrijdag en zaterdag meestal tot 17.00 uur.

Er is veel handwerk te vinden, zoals lederen schoenen, juwelen, accessoires en meubels. U vindt hier vast een paar leuke cadeautjes voor het thuisfront. Als culinair souvenir kunt u een wijn meenemen uit de wijnstreken ten noorden van Wenen of schnaps uit Steiermark.

Ga naar winkelen

Bereid u zich maar vast voor op een chique avondje Wenen:

Wenen: de wereldhoofdstad van de muziek. In geen stad ter wereld hebben zoveel beroemde componisten gewoond als in Wenen. Van walsen, operettes en het WeensPhilharmonisch Orkest tot aan musicals, u vindt het hier allemaal terug.U kijkt dus niet alleen uw ogen uit in Wenen, uw oren genieten ook! Wat dacht u van een avondje naar de Volksoper, waar opera's, operettes en musicals worden opgevoerd? Of woon een Schlosskonzert bij in Schönbrunn, het mooie rococotheater, de zomerresidentie van de Kammeroper.

Het wereldberoemde Philharmonisch Orkest is huisgevest in de Staatsoper. En natuurlijk kunt u naar de Wiener Sängerknaben. Zij vertolken werken van Mozart, Strauss en Schubert en hebben een uitgebreid repertoire van internationale volksliederen.

Ga naar uitgaan

Welke stad staat bekend om de wienerschnitzel en Sachertorte?:

De Oostenrijkse keuken, of eigenlijk beter gezegd de Wiener Küche, heeft vele gezichten. Het is een mengeling van de Moravische en de Boheemse keuken met een vleugje Hongaars...maar toch met een geheel eigen identiteit. Wenen is wat dit betreft een echte “wereldstad”. Niet alleen de Oostenrijkse keuken is goed vertegenwoordigd, ook de mediterrane keuken vindt u er terug,bijvoorbeeld in de Griekse en Italiaanse restaurants. De geuren en aroma's van buiten Europa komen u tegemoet bij de Chinees, de Thai of de Mexicaan.

Specialiteiten uit de Weense keuken als Wienerschnitzel, Kaiserschmarren, Rostbraten, Sachertorte en Apfelstrudel staan hoog aangeschreven. Ook rundvleesgerechten als Tafelspitz en Hüferscherzel behoren tot de traditionele Weense keuken. In restaurants of “Beisl” (letterlijk klein huisje), kunt u deze specialiteiten eten. Niet alleen wordt de Oostenrijkse traditie in de keuken in ere gehouden, ook het interieur ademt de sfeer van vroeger tijden.

Ga naar eten en drinken

Top 5 Wenen