Combinatie vele bezienswaardigheden in Düsseldorf.

Düsseldorf is een levendige stad met veel kunst, moderne architectuur, romantische straatjes in de oude binnenstad, bezienswaardigheden, mode, moderne lifestyle en gezelligheid. En...Düsseldorf is dichtbij!

Kerstverlichting en warme wijn

Wie het over de leukste bezienswaardigheden van Düsseldorf heeft, noemt al snel de populaire kerstmarkt. Liefhebbers van kerstspulletjes, sfeer en warme wijn trekken ieder jaar in december massaal naar de Duitse stad voor deze markt. Het historische centrum is dan een sprookje. Verspreid over meerdere pleinen is het genieten van kraampjes, muziek en winterse hapjes en dranken. Maar wist u dat Düsseldorf ook de andere elf maanden van het jaar heel aantrekkelijk is? Zonder dennengroen is de oude binnenstad, de Altstadt, net zo mooi. De ambiance is dynamisch en opgewekt, met hier en daar een vleug chique.

Een drankje aan ‘de langste bar ter wereld’

In de Altstadt is het oergezellig. U kunt er leuk winkelen en uit eten. Ga voor dat laatste naar de Bolkerstrasse, waar de rij cafés en restaurants schier oneindig is. Dit fenomeen heeft de stad zelfs het predicaat ‘längste theke der welt’ opgeleverd, ofwel ‘de langste bar ter wereld’. Een bezoekje waard, deze reuzentoog! Binnen de Altstadt vindt u bovendien de belangrijkste highlights van Düsseldorf. Het Rathaus aan de Marktplatz is een markant gebouw, waarvan de eerste steen stamt uit de 16e eeuw. Er zijn interessante gratis rondleidingen. En ziet u als u door het centrum loopt die aparte, gedraaide torenspits? Dat is de toren van de middeleeuwse Lambertuskirche, en met stip het boegbeeld van Düsseldorf.

Kastelen en kunst van kaliber

Bezoekt u graag paleizen en kastelen? Onder de bezienswaardigheden in Düsseldorf treft u er meerdere, al moet u er wel even het centrum voor uit. Aan de zuidkant van de stad pronkt Schloss Benrath. Dit paleis is zeer de moeite waard, al ging u alleen maar wandelen in de prachtige tuinen. Van een heel ander kaliber is Kaiserpfalz, waarvoor u juist naar het noorden moet. Dit oude kasteel aan de Rijn stamt uit de 10e eeuw en de ruïnes spreken tot de verbeelding. Houdt u meer van modern? Bezoek dan de trendy wijk MedienHafen met haar eigentijdse architectuur. En zet de musea K20 en K21 op het program, waar u werk ziet van beroemde kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw.

Düsseldorf

Nog meer geweldige bezienswaardigheden