Combinatie vele bezienswaardigheden in Düsseldorf.

Düsseldorf is een levendige stad met veel kunst, moderne architectuur, romantische straatjes in de oude binnenstad, bezienswaardigheden, mode, moderne lifestyle en gezelligheid. En...Düsseldorf is dichtbij!

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Düsseldorf, dusseldorf tv toren

Bezienswaardigheden

Altstadt

De oude binnenstad van Düsseldorf. De Altstadt is het historische centrum van Düsseldorf aan de Rijn.

Lees meer

Königsallee

De Königsallee is één van 's werelds meest elegante winkelboulevards. De Königsallee werd in het begin van de 19de eeuw aangelegd langs de voormalige stadsgracht.

Lees meer

Lambertuskirche

Oudste gebouw van de stad. Deze kerk heeft een scheve torenspits en werd al in de 13de eeuw gebouwd, maar leed in 1634 ernstige schade bij de ontploffing van de stedelijke kruittoren.

Lees meer

Medienhafen

De culturele wijk. Ooit was Medienhafen een grauwe haven maar inmiddels heeft deze wijk Düsseldorf weer op de kaart gezet als het gaat om architectuur en kunst.

Lees meer

Rathaus

Het stadhuis van Düsseldorf. Oorspronkelijk stamt dit gebouw uit de 16de eeuw, maar het Rathaus werd in 1958 herbouwd naar 18de-eeuwse bouwtekeningen.

Lees meer

Rheinturm

Voor een perfect uitzicht over de stad! Midden in de wijk Medienhafen ligt de 234 meter hoge Rheinturm. Bovenop deze toren is het uitzicht over Düsseldorf fantastisch.

Lees meer

Rheinuferpromenade

Vondelpark langs de Rijn. Langs de Rijn ligt de Rheinuferpromenade, de plek om heerlijk te ontspannen na het vele winkelen.

Lees meer

Schlossturm

Toren van een voormalig kasteel. Aan de oever van de Rijn, Burgplatz, staat deze toren welke behoorde tot het in 1872 afgebrande kasteel van Jülich en Berg.

Lees meer

Schneider-Wibbel Gasse

Steegje met een verhaal. De Schneider-Wibbel Gasse is een steegje ten oosten van het raadhuis en is vernoemd naar de hoofdfiguur uit een oud verhaal uit Düsseldorf.

Lees meer

St. Maximilianskirche

Kerk uit een franciscanenklooster. Tussen 1735 en 1737 werd deze kerk gebouwd voor een klooster van de orde der franciscanen.

Lees meer