Wat is hot in Düsseldorf?

Düsseldorf is meer dan kerstmarkten. Düsseldorf is vooral een levendige stad met veel kunst, mode en gezelligheid. En...Düsseldorf is dichtbij!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

In de tavernen in het (oude) stadscentrum kun u enkele streekspecialiteiten proeven. Het is bovendien voordeliger om in dit soort bierhuizen te eten dan elders. Natuurlijk moet u de Duiste bieren hier geproefd hebben! Als Düsseldorfse specialiteit kunt u Rheinischer Sauerbraten proberen, het zijn in dunne plakjes gesneden rundvlees met een saus van druiven en amandelen. Aan het einde van de week eet men vaak Reibekuchen, lekkere pannenkoekjes van geraspte aardappelen. Gatzweiler en Schlosser pils kunt u hierbij drinken, maar de specialiteit van de stad is het Düsseldorfer Alt. Deze donkere, kruidige biersoort met een uitgesproken hopsmaak wordt in sommige cafés zelf gebrouwen. In sommige cafés gebeurt dat op de traditionele wijze.

Düsseldorf, Terras Dusseldorf

Eten en drinken

Heinrich Heine Platz

Diverse gezellige restaurantjes. Geen zin in de Duitse keuken? In de omgeving van de Heinrich heine Platz treft u diverse etnische restaurantjes aan waar u vast een keuze uit kunt maken.

Lees meer

Im Schiffchen

Restaurant met culinair hoogstandjes! Im Schiffchen is een restaurant met maar liefst drie Michelinsterren! Dit restaurant wordt geleid door chefkok Jean-Claude Bourgueil, die oorspronkelijk afkomstig is uit het Loiredal. Het restaurant kent een elegante sfeer maar voor een menu moet u zeker rekening houden met ongeveer €100,- per persoon.

Lees meer

Suppenwerk

Soepenspecialiteitenrestaurant. Suppenwerk is een trendy, betaalbaar restaurant waar u alleen maar maaltijdsoepen kunt eten.

Lees meer

Top 180 - Rheinturm

Midden in de wijk Medienhafen ligt de 234 meter hoge Rheinturm. Bovenop deze toren is het uitzicht over Düsseldorf fantastisch.

Lees meer