Wat is hot in Düsseldorf?

Düsseldorf is meer dan kerstmarkten. Düsseldorf is vooral een levendige stad met veel kunst, mode en gezelligheid. En...Düsseldorf is dichtbij!

Shoppen in de Schadowstrasse

Shopaholics weten het allang: wie van winkelen houdt moet in Düsseldorf zijn. Het winkelgebied in deze stad is niet alleen veelzijdig en gevarieerd, het is ook compact. Düsseldorf staat te boek als modehoofdstad van Duitsland. De toonaangevende modebeurzen die er al jaren worden georganiseerd, hebben grote designers gelokt. U zult dus een flink aantal bijzondere boetieks in deze stad tegenkomen. Zet u liever het verstand op nul en wilt u eindeloos door de rekken woelen bij laagdrempelige ketens als H&M, C&A en Primark? Volg dan de bordjes naar de Schadowstrasse. U vindt daar ook de toegangsdeuren van grote Duitse warenhuizen, zoals Schadow Arcade.

Doe maar duur op de Königsallee

Dat shoppen in Düsseldorf een populaire bezigheid is, ziet u duidelijk op straat. Veel mensen, veel tassen! En er is niemand die een bezoekje aan de Königsallee overslaat, al was het alleen maar om een blik in de etalages te werpen. De Königsallee is een van de duurste winkelstraten van Duitsland. De ondernemers die aan deze chique boulevard gevestigd zijn, zetten samen op jaarbasis zo'n 500 miljoen euro om. Het aanbod is elegant en duur. Stijlvolle dames en heren zijn op ‘de Kö’ kind aan huis bij grote namen als Armani, Chanel en Cartier. Ga er genieten! Stap ook binnen bij de super de luxe warenhuizen Kö Center en Kö Galerie en snuif de geuren op van dure parfums.

Cadeautjes en snoeperij

De gezellige Altstadt biedt betaalbare mode voor de wat kleinere beurs. Wandel op uw gemak door het centrum en u zult zien dat er heel wat aantrekkelijke kledingboetiekjes zitten. Ook pikt u al slenterend de leukste winkels mee op het gebied van hebbedingen en woonaccessoires. Probeert u een paar Duitse delicatessen uit? Doe meteen inkopen voor de thuisblijvers. Tot slot: tijdens de decembermaand ondergaat de Altstadt een betoverende metamorfose. Want wie winkelen in Düsseldorf zegt, denkt aan de beroemde kerstmarkt. Er wordt toch echt gefluisterd dat het hier om de allerleukste van Duitsland gaat…

Düsseldorf, Winkelen Konigsallee Dusseldorf

Nog meer winkelen