Uitgaan in Istanbul

Istanbul bezoekt u natuurlijk om zijn rijke cultuur, zijn kunstschatten en zijn eeuwenoude geschiedenis. Misschien denkt u bij Istanbul in eerste instantie niet aan een avondje stappen. Toch is de stad een grote favoriet bij feestvierders en zijn er tal van hippe plekken waar u een fantastische avond kunt hebben.

Europese wijk
Het merendeel van de toeristen verblijft in de wijk Sultanahmet en omgeving. Zij moeten voor de echte hotspots naar de overkant van de Gouden Hoorn, want deze zijn vooral te vinden langs de oevers van de Bosporus en in de wijk Beyoglu. In de zomer zijn er veel openluchtvoorstellingen in het openluchtheater Acik Hava Tiyatrosu en aan de Bosporus in het Rumeli Hisari.

Willekeurig café of hotspots
De avonden in Istanbul staan bol van de feesten. Allerlei bands en ensembles treden op, vaak in informele sfeer. Steeds meer feestvierders ontdekken de plekjes waar goed geswingd kan worden en wie een stedentrip naar Istanbul maakt moet zeker de avonden niet in zijn hotel blijven zitten. Duik een willekeurig café in of zorg dat u vooraf weet waar de hotspots zijn. Beide keuzes zijn goed voor een superavond!

Alcohol
Hoewel Turkije een islamitisch land is, is alcohol er in bars en clubs vrij verkrijgbaar. In Istanbul wonen veel hippe, moderne jonge Turken en die houden ook wel van een borreltje. Wie een echt Turks drankje wil proeven moet raki bestellen, het favoriete drankje van Atatürk.