Leipzig vol met historische bezienswaardigheden.

Historische koopmanshuizen, passages, binnenhofjes en daarnaast veel moderne kunst, cultuur en trendy shoppingcentra maken Leipzig een veelzijdige stad met meerdere interessante bezienswaardigheden.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Leipzig

Bezienswaardigheden

Leipzig Zoo

De dierentuin van Leipzig werd opgericht in 1878 door Ernst Pinkert en is daarmee één van de oudste dierentuinen ter wereld. Tot medio 2014 wordt de dierentuin in fasen getransformeerd in een "dierentuin van de toekomst", waarbij de dieren van dichtbij in hun natuurlijke habitat bewonderd kunnen worden.

Lees meer

Mendelssohn-huis

Felix Mendelssohn Bartholdy heeft grote invloed gehad op de geschiedenis van de Europese muziek en hij werd op zijn beurt beïnvloed door Leipzig. Mendelssohn geldt als de 'herontdekker' van Bach en onder zijn leiding is het Gewandhaus-orkest uitgegroeid tot een ensemble van wereldklasse.

Lees meer

Nikolaikirche

De Nikolaikirche is de oudste kerk van Leipzig. In 1982 nodigde de protestantse kerk onder het mom "Nikolaikirche - open voor iedereen" iedere maandag uit voor een gebed voor de vrede en werd daarmee het uitgangspunt van de vreedzame revolutie van 1989.

Lees meer

Thomaskirche

De Thomaskirche werd opgericht in 1212 als een kloosterkerk in laat-gotische stijl en is wereldwijd bekend als de thuisbasis van het Thomanerchor. 27 jaar lang was de Thomaskirche de voornaamste 'werkplaats' van Johann Sebastian Bach in Leipzig.

Lees meer

Zeitgeschichtliches Forum

Dit moderne en bezoekersvriendelijke museum in het centrum van Leipzig herdenkt de geschiedenis van de politieke repressie, de oppositie en het verzet, alsmede de vreedzame revolutie ten tijde van het gedeelde Duitsland en het alledaagse leven in de communistische dictatuur. Daarnaast komt het herenigingsproces van de laatste twintig jaar aan bod.

Lees meer