Wat is hot in Leipzig?

Historische koopmanshuizen, passages, binnenhofjes en daarnaast moderne kunst en trendy shoppingcentra maken Leipzig een veelzijdige stad. Met de Duitse Nationa

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Leipzig

Uitgaan

Drallewatsch

Eén van de bekendste uitgaansgebieden van Leipzig is de "Drallewatsch", een aaneenschakeling van kroegjes, bars en restaurantjes rondom het Barfussgässchen. Achter de vreemde naam verbergt zich simpelweg de Saksische term voor "kroegentocht" en uitgaan.

Lees meer

Gottschedstrasse

Slechts een paar stappen ten westen van de "Drallewatsch" bevinden zich in de Gottschedstrasse, waarschijnlijk te wijten aan de nabijheid van het Centraal Theater van Leipzig, talloze clubs en trendy bars met internationale keuken, heerlijke after-work cocktails en regelmatig live muziek. .

Lees meer

Karl-Liebknecht-Strasse "KarLi"

Naast de "Drallewatsch" is de uitgaanswijk "KarLi" voor de lokale bevolking en bezoekers een van de meest populaire bestemmingen voor een leuke avond. Duizenden feestvierders begeven zich bij mooi weer op de aanwezige terrasjes en maken "KarLi" met zijn vele kleurrijke cafes, internationale restaurants, bars en pubs daarmee de langste bar in Leipzig.

Lees meer