Bekijk alle hotels

Uitgaan in Rome

Italianen zijn echte avondmensen en Rome heeft een bruisend nachtleven. Het maakt niet uit of u uitgaat in hotspot Trastevere of het oude centrum, het is overal even gezellig en druk. Overal zijn barretjes waar mensen een drankje halen, de Italianen struinen een beetje rond over straat en duiken hier en daar zo'n barretje in.

Na middernacht
Zaterdag en zondag zijn de uitgaansavonden voor de Italianen. Kijk er niet raar van op als u 's avonds heel laat ook nog kinderen ziet. Voor discotheken kan men vooral terecht in de wijken San Lorenzo en Testaccio. Houdt er rekening mee dat clubs en discotheken strenge toegangsregels hebben. In veel clubs wordt het pas echt druk na middernacht, de meeste clubs en discotheken sluiten hun deuren niet voor 04:00 uur 's nachts. Een goed alternatief bieden de vele gezellige (wijn)barretjes en cafés.

Buitenleven
Omdat het er vaak nog laat in het seizoen warm is, speelt een groot deel van het uitgaansleven zich af onder de blote hemel. Zien en gezien worden, dat doen de Italianen graag op de pleinen Piazza Navona en Piazza di Spagna. Rondom het Pantheon is het ook tot 's avonds laat heel druk en gezellig en natuurlijk mag u de hippe wijk Trastevere niet overslaan.

Bekijk alle hotels in Rome