De mooiste bezienswaardigheden van St. Petersburg

St. Petersburg is een waar openluchtmuseum met interessante bezienswaardigheden met veel musea, waarvan de meeste bekende de Hermitage is. Geniet van cultuur en historie.

St. Petersburg, ontwerp van een slimme tsarenfamilie

In het noordwesten van Rusland, hemelsbreed niet ver van bestemmingen als Helsinki en Tallinn, ligt St. Petersburg. De metropool werd in 1703 in zijn geheel ‘op de tekentafel’ ontworpen door tsaar Peter de Grote en later uitgebreid door zijn vrouwelijke opvolgers Elizabeth en Catherina. St. Petersburg is dus relatief jong, zoals men vaak zegt; geen van de bezienswaardigheden is ouder dan 300 jaar. De stad is een belangrijk economisch, wetenschappelijk en cultureel centrum voor Rusland en het gonst er van positieve activiteit. Wie door St. Petersburg loopt, geniet van de uitbundigheid en rijkdom die bouwwerken, pleinen, parken en boulevards uitstralen.

De Hermitage en andere bezienswaardigheden van St. Petersburg

Wie op het Paleisplein midden in de stad staat, voelt ontzag. Wat een immense oppervlakte! Het plein ligt direct aan de rivier Neva en wordt omringd door enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van St. Petersburg. Het langgerekte Winterpaleis aan de noordkant bijvoorbeeld, dat is ontworpen door de Italiaanse architect Rastrelli. Binnen is de Hermitage gevestigd, een van de meest unieke kunstmusea ter wereld. U treft er kunst uit zowel Oost als West, en zeer waardevolle objecten uit de oudheid en de middeleeuwen. Bent u na een paar heerlijke uren eenmaal weer buiten? Neem dan de tijd om de bijna 50 meter hoge Alexanderzuil van alle kanten te bekijken. Dit monument van loodzwaar graniet herinnert aan de overwinning van de Russen op Napoleon in 1812.

Prachtige paleizen en bekoorlijke kerken

Krijgt u geen genoeg van alle pracht en praal? Dan is het tijd voor een bezoek aan Peterhof. Dit complex van paleizen is te vinden in een voorstadje. Het wordt ook wel het ‘Versailles van St. Petersburg’ genoemd en is een van de absolute highlights. De gebouwen, en de tuinen met hun waterpartijen en fonteinen, vormen samen één groot lustoord. St. Petersburg staat ook bekend om zijn monumentale kerken. Als u een top drie wilt, dan noemen we De Kerk van de Verlosser van het Bloed, de St. Petrus- en Pauluskathedraal en de St. Isaac’s Kathedraal. Maar ook in de vele kleinere kerken staat u oog in oog met bijzondere schatten. Tot slot laten we Nevski Prospekt niet onvermeld. Deze ‘Champs-Elysées van St. Petersburg’ móét u bewandeld hebben tijdens uw stedentrip.

St. Petersburg

Nog meer geweldige bezienswaardigheden