Prachtig St. Petersburg met unieke bezienswaardigheden.

St. Petersburg is een waar openluchtmuseum met interessante bezienswaardigheden met veel musea, waarvan de meeste bekende de Hermitage is. Geniet van cultuur en historie.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Geniet van de cultuur en historie in deze slechts 300 jaar oude stad. De 300 jaar oude stad lijkt veel meer historie te hebben dan de 3 eeuwen sinds de oprichting ervan door Tsaar Peter de Grote. St. Petersburg heeft veel grachten, lange rechte straten, tuinen, parken en paleizen. Daarnaast is de fraaie stad in het bezit van veel musea, waarvan het belangrijkste de Hermitage is. Deze unieke cultuurtempel bestaat uit zes gebouwen en één ervan is het beroemde Winterpaleis. Hier vindt u onder andere een grote collectie West-Europese kunst. Wanneer u in St. Petersburg bent, dient u zeker ook een bezoek te brengen aan het Vodka museum, erg toepasselijk tijdens uw verblijf in Rusland. Kortom: St. Petersburg is een stad waar u uw ogen goed de kost kunt geven.

St. Petersburg

Bezienswaardigheden

De Hermitage

De Hermitage in St. Petersburg is één van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld.

Lees meer

De Opstandingskerk

De Opstandingskerk (Hram Spas na Krovi) wordt ook wel de Kerk van de Verlosser op het Bloed genoemd. Hij is opgericht op de plaats waar het leven van Alexander II zo tragisch werd beëindigd.

Lees meer

Opera

Bezoek het stijlvolle Mariinsky-of Musorgsky theater voor een operavoorstelling met grandeur!

Lees meer

Russisch Museum

Het Russisch Museum heeft onder andere een uitgebreide Iconencollectie. In 1895 werd het Michajlovskijpaleis door het rijk aangekocht om er het eerste Russische Rijksmuseum voor Nationale kunst in onder te brengen.

Lees meer

St. Petrus- en Pauluskathedraal

De St. Petrus- en Pauluskathedraal is gelegen in de Petrus en Paulusvesting in het hart van de stad. De vesting vormt een aaneengeschakelde keten van bastions en courtines.

Lees meer