Wat is hot in St. Petersburg?

Sint-Petersburg heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke stedentrip. Ontdek zelf waarom het één van de meest culturele steden ter wereld wordt genoemd!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

St. Petersburg is een wereldstad met wereldse eet- en drinkmogelijkheden. De café-patisserieën zijn dé plek bij uitstek om te genieten van een taartje met een warm drankje. In deze cafés kunt u naast de warme dranken en diverse cocktails ook eenvoudige maaltijden bestellen. De sfeer is veelal ongedwongen. De 'Stolovaja', oftewel 'Kantines', zijn de hele dag open en sommige zelfs 's nachts, hier is het altijd druk. Dit is de plek waar de meeste Russen een hapje gaan eten als ze niet thuis eten. Er is geen bediening, het eten is in buffetvorm. Typisch Russisch, goedkoop, lekker veel en overheerlijke schotels. De 'klassieke' restaurants bieden een goede lokale en internationale keuken. Populair bij de toeristen en de Russische nouveau riche, meestal geopend vanaf 12.00 uur tot de laatste gast vertrekt. De meer of minder exotische keukens, Frans, Chinees, Japans en de gerechten uit de voormalige USSR zijn zeer in trek. Tijdens het diner is er veelal livemuziek aanwezig. Het is gebruikelijk om circa 10% fooi te geven ook al is de bediening inbegrepen. In de zomer is het raadzaam om vooraf te reserveren.

St. Petersburg

Eten en drinken

Café Idealnaja Tsjasjka

Koffiebar in Amerikaanse stijl met populaire ijskoffie! Een koffiebar met ruim twintig bijzondere recepten, heeft U weleens eerder van een glissé gehoord? Absoluut het proberen waard! Een glissé is een espresso met chocolade, ijs en room!

Lees meer

Demidoff Restaurant

Na een bezoek aan de Hermitage, lekker (na)genieten in het moderne Demidoff Restaurant. Aan de overkant van de Hermitage, gehuisvest in een pand dat geheel in stijl is met z'n omgeving, vindt u het Demidoff restaurant.

Lees meer

Kamelot Restaurant

Uitstekende Russische keuken in een verrassend middeleeuws interieur. Grote eikenhouten stoelen, glas-in-lood, kandelaars, harnassen en koning Arthur zetelt achterin de zaal.

Lees meer

Orient Restaurant

Een pretentieloze stolovaja (kantine) die altijd open is. Orient is ideaal voor de kleine honger na een nacht in de bars of de nachtclubs van de Nevskij Prospekt.

Lees meer