Bekijk alle hotels

Het Weense nachtleven

Wenen heeft niet veel slaap nodig. De stad kent een bruisend nachtleven, getuige het feit dat er regelmatig nieuwe clubs en disco's hun deuren openen. In de "Bermuda Dreieck", het gedeelte van de Innere Stadt dat vroeger bekend stond als de synagogen-buurt, zijn veel cafés en discotheken te vinden. Een typisch Weens fenomeen vormen de "Heuriger", de Weense wijnbars, waar alleen wijnen van het desbetreffende jaar geschonken worden. Hier bestelt u een lekker glas Oostenrijkse wijn, een Grüner Veltliner of een Riesling bijvoorbeeld.

Loungen of het serieuze werk
Gezellige bars en hippe clubs, Wenen heeft voor iedere smaak wel een tentje. In de vele bars kunt u lekker loungen en een beetje dansen op de muziek, in clubs gaat het er allemaal wat serieuzer aan toe. Bars sluiten meestal rond 2.00 uur, de clubs zijn vaak open tot 5.00 uur. Wat hot is in Wenen: jazz! De stad heeft veel jazzcafés en de muziek die er klinkt is al gauw van goede kwaliteit. Jazzland is de oudste club en de bekendste. U vindt deze bij zowel Weners als buitenlanders geliefde tent in een kelder onder de Ruprechtskirche.

Avondje opera
Voor het beleven van een authentiek Weens uitje zakt u een avondje weg in het pluche van de opera. U kunt naar de chique "Staatsoper" of naar de "Volksoper", het "Theater an der Wien" of de "Wienerkammeroper". Voor allen kunt u het best ruim van tevoren uw tickets bestellen. Ook op theatergebied heeft u ruim de keus in Wenen en natuurlijk kunt u, ook van tevoren, een kaartje proberen te bemachtigen voor een uitvoering van het Wiener Philhamoniker.
Bekijk alle hotels in Wenen