Telefoonnummer stedentrips.nl
Home  >>  St. Petersburg

Stedentrip St. Petersburg

 ( 10 hotels in St. Petersburg )

St. Petersburg, in de voetsporen van de Tsaren

Ontdek St. Petersburg
Hotels Eten & drinken Winkelen Bezienswaardigheden Uitgaan
 
 
 
 
 
Zoek en Boek
Bestemming
Aantal personen
Heenreis
Kalender
Datum terugkomst
Kalender
Vervoer
  
 
 
PijlCheck Beschikbaarheid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
St. Petersburg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
St. Petersburg
 
Wat is hot in St. Petersburg ?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overzicht St. Petersburg

Het prachtige en statige Sint-Petersburg spreekt bij velen tot de verbeelding. Dit 'Venetië van het noorden' lijkt verdacht veel op ons eigen Amsterdam, waar Tsaar Peter de Grote dan ook inspiratie opdeed voor zijn stad. De unieke architectuur kreeg vorm onder Elizabeth en Katharina II. Als 'venster naar Europa' en hoofdstad van het Russische Rijk van 1712 tot 1917, werd Sint-Petersburg de bakermat voor kunst en literatuur.

 

Algemeen
 
 
 
 
 
 
 
 

In 1914 wilden de Russen, met de eerste wereldoorlog en hun Duitse vijand in het achterhoofd, een meer Russisch klinkende naam voor hun stad. Sint-Petersburg werd toen omgedoopt tot Petrograd, een naam die later (na de dood van Lenin) weer werd veranderd in in Leningrad als symbool van het heersende socialisme. Pas in 1991 werd de oorspronkelijke naam weer teruggenomen. Hoe jong de geschiedenis van Sint-Petersburg ook is, zo veelzijdig is de rijkdom aan cultuurschatten die u er aantreft. De Petrus-en-Paulusvesting, die nu de gelijknamige kathedraal herbergt waarin de Russische Tsaren hun laatste rustplaats vonden, was het allereerste gebouw van de in 1703 gestichte stad. Van deze vesting stamt ook de naam af: De stad is niet zoals velen denken, naar Peter de Grote (de stichter van de stad), genoemd, maar naar de apostel Petrus. Langzaam maar zeker werd de stad naar Nederlands model (met een grachtenstelsel) uitgebreid met diverse buitenplaatsen, paleizen en kerkelijke gebouwen in de West-Europese bouwstijlen, waaronder het Zomerpaleis, het Winterpaleis (nu een deel van de beroemde Hermitage) en de Izaäkkathedraal, maar ook in traditioneel Russische stijl, zoals de Kerk van de Verlosser op het Bloed.

Tegenwoordig is St. Petersburg een trendy en moderne stad vol jonge en hippe mensen! Grote levensader van Sint-Petersburg is de 4 kilometer Nevski Prospekt, een belangrijke verkeersader en winkelstraat waaraan vele bezienswaardige gebouwen in Jugendstil, Barok en Neoclassistische stijl gelegen zijn. Naast de vele statige gebouwen en musea kent Sint-Peterburg een lange theatertraditie. Voor de Russische adel was het destijds mode om een eigen theater-aan-huis te bezitten. Sommige hiervan zijn nog steeds in gebruik, zoals het Hermitagetheater en het Jusupovpaleis. Het  bekendste theater van Sint-Petersburg is het Mariinski. Niet alleen voor het theater, maar ook op het gebied van ballet, opera en klassieke muziek geniet Sint-Petersburg wereldwijde faam. De mogelijkheden om voorstellingen bij te wonen zijn zeer divers. St. Petersburg is een fantastische stad met vele hippe en vooral onbekende mogelijkheden!

 

 

Bezienswaardigheden
Geniet van de cultuur en historie in deze slechts 300 jaar oude stad. De 300 jaar oude stad lijkt veel meer historie te hebben dan de 3 eeuwen sinds de oprichting ervan door Tsaar Peter de Grote. St. Petersburg heeft veel grachten, lange rechte straten, tuinen, parken en paleizen. Daarnaast is de fraaie stad in het bezit van veel musea, waarvan het belangrijkste de Hermitage is. Deze unieke cultuurtempel bestaat uit zes gebouwen en één ervan is het beroemde Winterpaleis. Hier vindt u onder andere een grote collectie West-Europese kunst. Wanneer u in St. Petersburg bent, dient u zeker ook een bezoek te brengen aan het Vodka museum, erg toepasselijk tijdens uw verblijf in Rusland. Kortom: St. Petersburg is een stad waar u uw ogen goed de kost kunt geven.
Ga naar bezienswaardigheden St. PetersburgBezienswaardigheden in St. Petersburg
Winkelen
Ontmoet verleden en heden op dé winkelstraat van Sint Petersburg: de 5 kilometer lange Nevskij Prospect. De Nevskij Prospect is dé winkelstraat van Sint Petersburg. Hier vindt u boetieks en winkelpassages in overvloed, afgewisseld met de bekende winkelketens, designwinkels en enkele shops waar u de oude tradities nog tegenkomt. Benetton, Mango en boetieks van bekende couturiers kleuren deze mondaine winkelstraat. Er zijn zelfs winkels die de hele nacht geopend zijn (de kruglosutotsjnye). Deze chique Nevski Prospect is een belevenis op zich waar u gerust een middag voor kunt uittrekken!
Ga naar winkelen St. PetersburgWinkelen in St. Petersburg
Eten & drinken
St. Petersburg is een wereldstad met wereldse eet- en drinkmogelijkheden. De café-patisserieën zijn dé plek bij uitstek om te genieten van een taartje met een warm drankje. In deze cafés kunt u naast de warme dranken en diverse cocktails ook eenvoudige maaltijden bestellen. De sfeer is veelal ongedwongen. De 'Stolovaja', oftewel 'Kantines', zijn de hele dag open en sommige zelfs 's nachts, hier is het altijd druk. Dit is de plek waar de meeste Russen een hapje gaan eten als ze niet thuis eten. Er is geen bediening, het eten is in buffetvorm. Typisch Russisch, goedkoop, lekker veel en overheerlijke schotels. De 'klassieke' restaurants bieden een goede lokale en internationale keuken. Populair bij de toeristen en de Russische nouveau riche, meestal geopend vanaf 12.00 uur tot de laatste gast vertrekt. De meer of minder exotische keukens, Frans, Chinees, Japans en de gerechten uit de voormalige USSR zijn zeer in trek. Tijdens het diner is er veelal livemuziek aanwezig. Het is gebruikelijk om circa 10% fooi te geven ook al is de bediening inbegrepen. In de zomer is het raadzaam om vooraf te reserveren.
Ga naar eten & drinken St. PetersburgEten & drinken in St. Petersburg
 
 
 
 
 
Op de kaart
Op de kaart
Winkelen in St. Petersburg
MapGostiny dvor
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 


 
 

Aanbevolen hotels

 
 
 
 
Standaard kamer
 
 
 
 
St. Petersburg
Dit fraaie hotel is een luxe oase met vele faciliteiten. Moderne en prima verzorgde kamers met een klassieke uitstraling. Het hotel is gelegen op Vasilevsky-eiland, de Hermitage en de Nevsky Prospekt liggen op ca. 15 minuten loopafstand.
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 722,-p.p.
 
 
 
 
Façade hotel
 
 
 
 
St. Petersburg
Een mix van een klassiek interieur en moderne facaliteiten. Een aangenaam hotel op de bovenste 3 etages van de Vladimirsky Passage. Zeer nette kamers. Gelegen in het historische centrum, op ca. 850 m van de Isaakievsky kathedraal. Van harte aanbevolen!
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 582,-p.p.
 
 
 
 
Standaard kamer
 
 
 
 
St. Petersburg
Het hotel bevindt zich in een historisch gebouw en is één van de beste 3-sterren hotels in het centrum van St. Petersburg. Zeer nette compacte kamers en van vele gemakken voorzien! Om de hoek van het Nevsky Prospekt, op ca. 5 min afstand van de metro en ca. 10 min van de Hermitage.
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 578,-p.p.