Telefoonnummer stedentrips.nl
Home  >>  Madrid

Stedentrip Madrid

 ( 20 hotels in Madrid )

Madrid ...hippe wereldstad!

Ontdek Madrid
Hotels Eten & drinken Winkelen Bezienswaardigheden Uitgaan
 
 
 
 
 
Zoek en Boek
Bestemming
Aantal personen
Heenreis
Kalender
Datum terugkomst
Kalender
Vervoer
  
 
 
PijlCheck Beschikbaarheid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Madrid,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Madrid,
 
Wat is hot in Madrid ?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overzicht Madrid

'De Madrid al Cielo', zeggen ze wel eens, een spreuk die vergelijkbaar is met: 'eerst Napels zien en dan sterven'. Vrij vertaald betekent het zoiets als 'de hemel op aarde', of: na Madrid rest ons louter nog de hemel. Het is een mooi gezegde, waar een hele grote kern van waarheid in verscholen ligt.
Algemeen
 
 
 
 
 
 
 
 
Wat opvalt als u voor het eerst in Madrid komt, is de statigheid en de grootsheid van de stad. Brede straten, mooie grote pleinen en prachtige gebouwen bepalen het decor van de hoofdstad. Zodra de winter een beetje aan het verdwijnen is, lopen de vele fraaie pleinen weer vol met enthousiaste levensgenieters, op zoek naar datgene waar het in het leven, en vooral dat in het mediterrane leven, eigenlijk om draait: genieten van elkaar, van de omgeving en van het weer. Madrid is dan ook het aangenaamst in het voor- en najaar, als de terrassen op de pleinen weer rumoerig zijn van de vele stemmen, als de mensen weer genieten van het zo typische Spaanse buitenleven. In de winter kan het, net zoals bij ons, behoorlijk koud zijn en bent u eerder aangewezen op zaken die zich binnen afspelen en minder op het buitenleven. Niet dat dat een straf is, want als geen andere Spaanse stad is Madrid bijna symbolisch voor kunst en cultuur. Er zijn vele prachtige, historische  pleinen als het Plaza Puerta del Sol, het Plaza Mayor en Plaza Santa Ana. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om gerenommeerde musea te gaan bekijken, zoals bijvoorbeeld het wereldberoemde Prado Museum of het Thijssen/Bornemisza Museum met vele bekende werken van Mondriaan en Dalí. Daarnaast is Madrid ook een groene stad, met verschillende fraaie stadsparken en groene longen. Het Retiro-park is het bekendste park van de stad, u kunt hier heerlijk mensen kijken en een beetje tot uzelf komen. En natuurlijk, zoals in elke grote stad kunt u in Madrid ook fantastisch uitgaan, lekker uit eten, naar het theater of bioscoop of gewoon een leuk café bezoeken. Madrid, hoofdstad van Spanje en eigenlijk zeker zo leuk als Barcelona!
Bezienswaardigheden
Madrid is een stad die zich kenmerkt door haar veelzijdigheid aan bezienswaardigheden. Zoals het beroemde Prado-museum met haar schitterende schilderijencollectie, het koninklijk paleis, het Plaza Mayor. In de talrijke kleine smalle kronkelstraatjes en grote pleinen vind je de unieke architectuur met de arcadebogen. Madrid heeft veel te bieden waar je dagen kunt doorbrengen om alle bezienswaardigheden te zien zoals in de omgeving van de Gran Via, de wijk Chueca, de omgeving van Plaza Mayor, Puerta del Sol of Rastro met afsluitend heerlijk nagenieten in het Retiro Park.
Ga naar bezienswaardigheden MadridBezienswaardigheden in Madrid
Winkelen
Zoals overal in Spanje sluiten de meeste winkels tussen de middag. Men houdt dan siesta en het leven valt er stil. Daarentegen kunt u 's avonds vaak wel tot 22.00 uur in de winkels terecht. In de hoofdstad vindt u alles van uw gading: boekenwinkels, modewinkels van de bekende ontwerpers, warenhuizen (zoals El Corte Inglés, Zara etc.). Verder kunt u in Madrid ook prima terecht voor de (vlooien) markten. Tevens is er jaarlijks in het voorjaar een boekenmarkt genaamd 'Feria del Libro' wat een niet te missen gebeurtenis is.
Ga naar winkelen MadridWinkelen in Madrid
Eten & drinken
Evenals Italië is ook Spanje hét land om heerlijk te eten en te drinken. In Madrid zijn alle keukens vertegenwoordigd, zowel nationaal als internationaal. U vindt er de Baskische en Catalaanse keukens, er zijn tapas, paëllas, jamon serrano en jamon ibérico, er is de pata negra en er zijn uiteraard overheerlijke Spaanse wijnen. De beste wijnen komen uit Galicie, Ribera del Duero, of Rioja. In Madrid hoeft het u op culinair gebied aan niets te ontbreken.
Ga naar eten & drinken MadridEten & drinken in Madrid
Uitgaan
Het is onmogelijk om alle aspecten van het uitgaansleven in Madrid in korte tijd op te sommen. Zoals in elke hoofdstad kunt u hier terecht voor theater, bioscopen, filmhuizen, opera en musical. Daarnaast zijn er voor de liefhebbers talloze bars, keldercafeetjes, discotheken en in de zomermaanden terrasjes waar het leven tot in de vroege uurtjes doorgaat. Madrid is een wervelende uitgaansstad, die u niet snel zult vergeten.
Ga naar uitgaan MadridUitgaan in Madrid
 
 
 
 
 
Op de kaart
Op de kaart
Winkelen in Madrid
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 


 
 

Aanbevolen hotels

 
 
 
 
Standaard kamer
 
 
 
 
Madrid
Comfortabel en modern hotel, gelegen op een toplocatie in het hart van de stad aan de Gran Via, tussen Plaza España en Puerta del Sol. Het zonneterras waar u kunt ontspannen biedt prachtig uitzicht.Een warm, in moderne stijl, ingericht hotel.
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 538,-p.p.
 
 
 
 
Façade hotel
 
 
 
 
Madrid
Bijzonder hotel, namelijk het oudste hotel van Spanje waar hedendaags comfort en design wordt gecombineerd met prachtige historische details. Unieke ligging pal naast het sfeervolle Plaza Mayor. Ga zeker met de fiets van het hotel deze stad verkennen!
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 474,-p.p.
 
 
 
 
Standaard kamer
 
 
 
 
Madrid
Goed hotel met centrale ligging vlakbij de Gran Via en Plaza España, met ruime kamers en een prima prijs-kwaliteitsverhouding. In de directe omgeving veel gezellige eetmogelijkheden. Vriendelijk personeel en een fijne service.
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 402,-p.p.