Telefoonnummer stedentrips.nl
Home  >>  Sevilla

Stedentrip Sevilla

 ( 13 hotels in Sevilla )

Sevilla, Andalusisch en temperamentvol

Ontdek Sevilla
Hotels Eten & drinken Winkelen Bezienswaardigheden Uitgaan
 
 
 
 
 
Zoek en Boek
Bestemming
Aantal personen
Heenreis
Kalender
Datum terugkomst
Kalender
Vervoer
  
 
 
PijlCheck Beschikbaarheid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sevilla
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sevilla
 
Wat is hot in Sevilla ?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overzicht Sevilla

De meest Spaanse stad van Spanje, gelegen in Andalusië, is een onovertroffen cultuurhistorische belevenis. In deze stad van de Flamenco ontdekt u dwalend door straatjes en steegjes schitterende tuinen en talloze plazas en patios in Moorse bouwstijl. De gotische kathedraal en de koninklijke verblijven in het Alcazares zijn een must voor iedere bezoeker.
Algemeen
 
 
 
 
 
 
 
 
Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, is het politieke, zakelijke en culturele centrum van Zuid-Spanje. De stad ligt aan weerszijden van de drukke Guadalquivir, die vanaf de Atlantische kust tot aan Sevilla kan worden bevaren. Sevilla is een geweldige stad waar u ogen te kort komt. In de smalle straatjes kan men elkaar vanaf de balkonnetjes bijna aanraken en de sfeer van een flamboyante Spaanse levensstijl is hier heel goed waarneembaar. Maak eens een wandeling langs de rivier voor zeldzame rust en een ontspannen uitzicht op de stad.
Sevilla heeft ook voldoende parken om in de zomerse hitte even op adem te komen.

Niet te missen is de Semana Santa, hoewel het dan wat lastiger is om hier een hotelletje te vinden. Tijdens deze heilige week voor Pasen vinden er vele fotogenieke processies plaats, dragers met zwarte en witte puntmutsen lopen als hogepriesters langs enorme beelden van heiligen, een indrukwekkend schouwspel, dat zowel iets ernstigs in zich heeft als iets luchthartigs. Houdt u van musea? Fraai is het Museum van de Schone Kunsten, in een oud monnikenklooster. Hier vindt u een belangrijke schilderijenverzameling en de collectie is na die van het Prado museum in Madrid de belangrijkste van Spanje. In Sevilla is de Romeinse periode ook goed vertegenwoordigd en ook komt u overal Moorse invloeden tegen, zoals de Giralda-minaret, een toren die omgebouwd werd tot klokkentoren nadat de Moren waren verjaagd. De 15-eeuwse kathedraal van Sevilla met daartegenover de Moorse Alcazar zijn onvergetelijke hoogtepunten. O ja, wat u niet moet vergeten is een flamencovoorstelling gaan bijwonen en natuurlijk ook tapas gaan eten. Sevilla is de bakermat van de echte Spaanse flamenco en de stad was decor voor bijvoorbeeld opera's als Carmen van Bizet of Rossini's Barbier van Sevilla. Sevilla is een onvergetelijke stad!


Bezienswaardigheden
Een must voor ieders oog. Het historische hart van Sevilla bevat prachtige gebouwen: de kathedraal, een gotisch kolos met zijn mooie klokkentoren-minaret La Giralda. Meer naar het noorden vind u de oude Joodse wijk, Santa Cruz. Hier is het een gekronkel van kleine smalle straatjes, leuke pleintjes met sinaasappelbomen.
Ga naar bezienswaardigheden SevillaBezienswaardigheden in Sevilla
Winkelen
Aan de Guadalquivir. Aan de rivier de Guadalquivir ligt de wijk Triana, die bekend staat om zijn handgemaakte tegels. Shoppen in Triana is een heel goed alternatief voor het winkelen in het centrum van Sevilla.
Ga naar winkelen SevillaWinkelen in Sevilla
Eten & drinken
Voor ieder wat wils. U kunt zich in Sevilla helemaal laten onderdompelen in de Spaanse sferen, u kunt genieten van heerlijke tapas zoals: jamon de Serano de Belottal, dit is de bekendste tapa in sevilla. Het bijzondere van deze ham is dat de varkens die deze ham produceren voornamelijk eikeltjes te eten krijgen. Verder zijn er vele restaurants en barretjes te vinden in het (oude) centrum van Sevilla waar u kunt genieten van de lekkerste maaltijden en wijnen. Houdt u er rekening mee dat het in Spanje normaal is om tegen een uur of 22:00 te gaan dineren.
Ga naar eten & drinken SevillaEten & drinken in Sevilla
Uitgaan
Sevilla ontdekken tot in de vroege uurtjes. Het uitgaansleven speelt zich in de zomermaanden vooral op straat af. Het leuke aan het uitgaan in Sevilla is de combinatie tapas en copas (drankjes).
Ga naar uitgaan SevillaUitgaan in Sevilla
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 


 
 

Aanbevolen hotels

 
 
 
 
Standaard kamer
 
 
 
 
Sevilla
Wilt u verblijven op loopafstand van alle bezienswaardigheden? Dan is dit sfeervolle hotel in boutique stijl, in een voormalig 18e eeuwse herenhuis, aan de Plaza de la Alameda, in de historische binnenstad van Sevilla een goede keus voor u! Hier vindt u ook nog eens talrijke terrassen, restaurants en bars!
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 418,-p.p.
 
 
 
 
Façade hotel
 
 
 
 
Sevilla
Eén van de meest geliefde hotels van Sevilla met een goede sfeer, vriendelijke service en uitstekende ligging! Op loopafstand van de verschillende bezienswaardigheden in de oude binnenstad van Sevilla.
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 428,-p.p.
 
 
 
 
Standaard kamer
 
 
 
 
Sevilla
Dit uitstekende hotel is gevestigd in een verbouwd herenhuis gelegen aan de rand van het centrum en op loopafstand van de historische bezienswaardigheden van Sevilla. Het hotel heeft karakteristieke binnenplaats en een klein, seizoensgebonden buitenzwembad.
periode :
3 dagenincl. vliegreis
prijs :
vanaf  € 420,-p.p.