Wat is hot in Sevilla?

Sevilla is in de loop der tijd een moderne stad geworden, maar alles ademt nog een rijk historisch en cultureel verleden. Laat haar niet langer wachten, deze Spaanse schoonheid, en kom met volle teugen van haar genieten! Maak er een geweldige stedentrip van!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

De Sevillianen gaan ’s avonds laat aan tafel, vaak pas vanaf een uur of 21.30 uur en zeker na 20.00 uur. Men begint dan rustig met “tapas en copas”, hapjes en drankjes, om daarna echt te gaan tafelen. Bestel als tapa zeker een keer jamón de Serrano de Belotta. Het bijzondere is dat de varkens waar deze ham vanaf komt voornamelijk eikeltjes te eten krijgen en dit draagt bij aan de bijzondere smaak van het vlees. Overal in de stad kunt u neerploffen bij tapasbars; denk eraan dat u de beste tapas soms bij de meest eenvoudige tentjes eet. Die zaakjes waar binnen maar beperkt ruimte is om te zitten en het buiten zwart ziet van de mensen met een bordje op schoot. Zin in iets anders? Veel goede restaurants en eettentjes zijn te vinden in het oude centrum van Sevilla. Het oude centrum is overigens ook een bezoekje waard vanwege haar mooie bezienswaardigheden. Verschillende internationale keukens zijn er vertegenwoordigd, maar kies zeker een Spaanse wijn bij uw maal.
Meer nog dan op de avondmaaltijd, leggen de Sevillianen zelf de nadruk op de lunch. Er wordt uitgebreid warm gegeten tussen 14.00 uur en 16.00 uur, en daarna is het, op het heetst van de dag, tijd voor siësta.

Sevilla, Eten tapas Sevilla

Nog meer inspiratie voor eten en drinken

Top 5 Sevilla