Plan uw trip naar ParijsWat is hot in Parijs?

Het is vrijwel onmogelijk om 'niets' met Parijs te hebben. La ville d'amour heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de hele wereld! Paris, super!

Er valt zoveel te ontdekken

Parijs is weliswaar 'stokoud' (meer dan 2000 jaar oud), maar de Franse metropool heeft een jonge en trendy uitstraling die over de hele wereld ongelooflijk veel nieuwsgierige mensen trekt die op zijn minst één keer in hun leven de Eiffeltoren gezien moeten hebben of die op zijn minst één keer in hun leven op de trappen voor de Sacré Coeur gezeten moeten hebben.

Stad van de liefde
Wist u dat er per jaar wel meer dan 25 miljoen toeristen naar Parijs komen? Toeristen die niet alleen allemaal de Eiffeltoren op willen klimmen, maar die bovendien zeker een keer in hun leven voor de vitrines van de Moulin Rouge gestaan willen hebben of de Sacré-Coeur in de wijk Montmartre willen hebben bewonderd. Wat de beweegredenen van mensen ook zijn, vast staat dat Parijs onze fantasie prikkelt zoals geen enkele andere stad dat doet. Het is de stad van een indrukwekkende geschiedenis, van kunstenaars en bohémiens, van de mode en van de exquise keuken. En niet te vergeten: Parijs is de stad van de liefde. Van de liefde voor elkaar, maar ook van de liefde voor de stad zelf. Parijs is echt een stad om verliefd op te worden.

Probeert u zich Parijs eens voor te stellen zonder Eiffeltoren. Dat lukt u vast niet! Geweldig, hoe zo'n monument zich letterlijk en figuurlijk opwerpt als uitroepteken van de Franse hoofdstad! Alle superlatieven over deze wereldstad ten spijt, zonder Eiffeltoren zou Parijs Parijs niet zijn. Replica's vindt u over de gehele wereld, van Boedapest tot Las Vegas, maar de enige echte en meest indrukwekkende Eiffeltoren staat daar waar hij is 'geboren', aan de oevers van de Seine in Parijs.

Schitterend toneel
Parijs heeft zijn charme ook te danken aan de Parijzenaars zelf. Sommigen noemen hen arrogant, maar laten we wel wezen, zou u dat niet zijn als u in zo'n prachtige stad mocht wonen? Aanschouw hoe de Parijzenaars met elkaar een bijna dorpsachtige sfeer neerzetten in de verschillende wijken van Parijs. De stad lijkt één groot toneel, met vele decorwisselingen en spelers die zich inleven in hun eigen wereld en bedrijvigheid. Om maar eens wat decors te noemen: Montmartre, de kunstenaarswijk rond de Sacré-Coeur hoog boven Parijs, op de top van de heuvel. Wat te denken van de beroemde rosse buurt rondom Pigalle, waar de wieken van de Moulin Rouge u tegemoet schitteren of, geheel tegengesteld, het futuristische La Défense, een modern zakengedeelte van de stad. Dan is er nog de brede Avenue des Champs-Elysées, nog altijd de chique van Parijs waar u uw ogen uitkijkt in de etalages van beroemde ontwerpers. Of de vroegere studentenwijk Quartier Latin op Rive Gauche (de zuidkant van de Seine), grenzend aan het wereldberoemde Saint-Germain-des-Prés, waar intellectuelen, filosofen en kunstenaars elkaar treffen. Moderne cultuur vindt u in het Centre Pompidou (Beaubourg genoemd), het culturele centrum in hartje Parijs, met haar immer gezellige drukte en vele straatartiesten op het grote plein voor dit bijzondere bouwwerk.

Kloppend hart
Houdt u van uitgaan? Het is waar, het hart van Parijs klopt 24 uur per dag en de nachtclubs van Parijs genieten wereldfaam. De Moulin Rouge? Het Paradis Latin? Het Lido? Toch liever naar de Opéra? Shoppen in de Galeries Lafayette? Lekker slenteren langs kleine winkeltjes in de trendy wijk Le Marais? Heerlijk eten in een typische Parijse brasserie? De roemruchte Franse keuken is natuurlijk een absolute must, hoewel u in Parijs uiteraard de internationale keuken ook tegenkomt. Van Indiaas tot Grieks, van Mexicaans tot Chinees en van Thais tot Japans.  Voor veel mensen is zelfs dié al een paar dagen Parijs waard. Wat valt hier nog aan toe te voegen? Niets, helemaal niets. Parijs moet u zelf ervaren! Paris, on vous aime!