Plan uw trip naar BarcelonaWat is hot in Barcelona?

Of je nu van Spanje houdt of niet, Barcelona wil iedereen in zijn leven een keer gezien hebben. Steekwoorden zijn: traditioneel, modern, zonnig en hip!

Er valt zoveel te ontdekken in Barca

Van Barcelona krijgt u nooit genoeg. Er is in deze mediterrane stad zoveel te beleven dat u zich beslist niet zult vervelen. Barcelona heeft eigenlijk alle ingrediënten voor een geweldige stedentrip. Er is de fantastische ligging aan zee, er is volop cultuur en bijzondere architectuur, u vindt er een bruisend uitgaansleven, de Catalaanse keuken is er een om uw vingers bij af te likken en tot slot: Barcelona is de stad van Gaudí en Miró. Met deze bestanddelen kan een stedentrip natuurlijk niet meer mislukken. Que la vida mediterana empieze!

Barcelona heeft ook zijn aangename klimaat mee. Met name in het voor- en najaar, als het in ons eigen landje behoorlijk koud kan zijn, kunt u al genieten van een lekker warm lentezonnetje op een van de vele fraaie pleinen van Barcelona. Wat te denken van shoppen op de Passeig de Gràcia, of van een ochtendwandeling op de Ramblas langs de beroemde vogeltjesmarkt? Toch liever naar de Sagrada Familia, die bijzondere onafgemaakte nalatenschap van Gaudí? Of een rondleiding door het wereldberoemde voetbalstadion Camp Nou? In Barcelona zijn de mogelijkheden schier oneindig. Middelpunt van de stad is Plaça Catalunya, waarvandaan u de Ramblas kunt volgen tot praktisch aan de haven en het strand. Het is hier altijd levendig en gezellig en er bevinden zich ook vele gezellige en goede hotels. Houdt u van uitgaan, dan kunt u zich bijvoorbeeld erg goed vermaken in het voormalige Olympische dorp in Port Olympic, dé wijk om lekker te stappen en vooral in de zomer erg aangenaam door de ligging aan zee. Maar ook in Barrio Gotico, die oude gotische wijk bij de kathedraal en de Ramblas, vindt u een wirwar van gezellige straatjes met bars, cafés en tapasrestaurants. Barcelona is gewoon één groot vakantieparadijs!