Camp Nou

Dé attractie voor voetballiefhebbers! Het stadion van FC Barcelona is voor elke sportfanaat, maar ook voor anderen, een aanrader tijdens uw verblijf in Barcelona. Kijk zelf waar 'onze jongens' geweest zijn en treedt even in de voetsporen van Johan Cruijff.

Bezoek stadion en museum
De officiële benaming van dit prachtige voetbalstadion is "Nou Estadi del Futbol Club". Zo werd het bij de inhuldiging in 1957 genoemd. Dit enorme voetbalstadion biedt plek aan zo'n 100.000 toeschouwers. Het stadion werd gebruikt voor de Olympische Spelen van 1992 en is momenteel de thuisbasis van voetbalploeg FC Barcelona. Het wordt ook voor andere sporten en voor concerten gebruikt. Naast het stadion ligt het FC Barcelona museum. In dit museum zien we de geschiedenis van de voetbalclub en het is het drukst bezochte museum van Barcelona. Het trekt jaarlijks zelfs nog meer bezoekers dan het Picassomuseum!

U kunt het museum bezoeken en een Camp Nou Tour maken.

Adres: Carrer Aristides Maillol 12-18.
Tel: +31877840938
Metro: Maria Cristina/Collblanc
Openingstijden: ma-za 10.00-18.30 uur en zo 10.00-14.00 uur. In de zomer langer open. Op wedstrijddagen is alleen het museum geopend.
Prijzen: €23,-
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)