Wat is hot in Marrakech?

Omringd door palmbossen gelegen aan de voet van het Atlasgebergte - Marrakech, één van de vier Marokkaanse koningssteden, is waarlijk een indrukwekkende stad.

Er valt zoveel te ontdekken

Mede door zijn prachtige ligging aan de voet van het Atlasgebergte en zijn talrijke bezienswaardigheden wordt Marrakech ook wel 'Parel van de Atlas' genoemd. Rondom het kloppende hart van de stad, de Medina, vindt u de meeste bezienswaardigheden: Prachtige paleizen zoals El Bahia en Dar Si Saïd, paradijselijke tuinen en imposante gebouwen als de Ali Ben Youssef- en Koutoubia-moskee. Op en om het Jemaa-El-Fna, het centrale marktplein, vindt u gezellige cafés en terrasjes waar u zowel overdag als 's avonds het bruisende stadsleven kunt gadeslaan. Ervaar de Oosterse mystiek van deze stad, al dolend door de bedrijvige Souks, waar ambachtslieden hun waar maken en aan de man brengen. Verwen uzelf culinair met een typisch Marokkaanse couscous of tajine. U zult zich de koning te rijk voelen in deze sympathieke en veelzijdige koningsstad!

Een bezoek aan Marrakech is als een reis terug in de tijd. Karavaandrijvers die hier hun kamelen met voedsel en handelswaar beladen. Als u door de pittoreske steegjes van de Medina loopt, is het niet moeilijk voor te stellen hoe dat geweest moet zijn. De Souks vormen een heerlijke combinatie van kleuren en geuren, een duizend-en-één-nacht sfeer, een hartelijk welkom met een vriendelijke glimlach.

Het centrale plein Jemaa-El-Fna vormt een tussenstation naar de moderne wereld. De stad leeft hier dag en nacht. Marktkooplui, verhalenvertellers en slangenbezweerders bepalen er het straatbeeld. Rondom het plein liggen gezellige cafés en terrasjes waarvandaan u de bedrijvigheid kunt gadeslaan. Vanaf hier heeft u ook uitstekend zicht op de minaret van de Koutoubia-moskee, welke als inspiratie diende voor o.a. de Giralda in Sevilla. Daarentegen zijn er ook prachtige voorbeelden van Andalusische tuinen terug te vinden in Marrakech, zoals bij het El Bahia-paleis.

Het karakter van de stad is relatief onveranderd gebleven: Warm, levendig en in zekere zin Afrikaans. Toch vindt u naast de typische paleizen, moskees en kasbahs ook 'moderne' Europese invloeden terug. Restaurants met internationale specialiteiten, moderne winkelcentra en trendy bars en cafés.

In Marrakech ervaart u hoe de moderne wereld en Oosterse mystiek samengaan. Neemt u de tijd om alles te bekijken, te beluisteren, te ervaren...