Plan uw trip naar RomeWat is hot in Rome?

Rome heeft weliswaar een oud decor, maar het is één van de meest trendy Italiaanse steden die er zijn. Ontdek ook deze andere kant van Rome!

Er valt zoveel te ontdekken

De Italiaanse hoofdstad is een juweeltje. U waant zich in het decor van het Bernini Mysterie van Dan Brown, als u langs de vele monumentale kerken en fraaie fonteinen op fantastische piazza's (pleinen) loopt.

Het moet gezegd. De Italiaanse hoofdstad roept ontegenzeggelijk associaties op met antiquiteiten en classicisme, kerken en pleinen, de paus, gladiatoren, Romeinse keizers en niet in de laatste plaats prachtige decors en architectonische Romeinse schoonheid. Alleen... is Rome door al die religie, geschiedenis en oudheid niet wat saai en statisch? Een bezoek aan de fraaie stad laat er geen misverstand over bestaan: niets is minder waar! Rome bruist als geen andere stad en doet qua sfeer niet onder voor steden als Milaan, Parijs en Londen,  met dit grote verschil: Rome is intiem (én Rome heeft natuurlijk een heerlijk klimaat!). Alle bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van elkaar en u waant zich in één groot overzichtelijk, bijna dorps, openluchtmuseum. Er is een metronetwerk (2 lijnen), maar dat hoeft u eigenlijk niet eens te gebruiken als u redelijk ter been bent. Alles is te belopen en dicht bij elkaar en het is hier genieten.
Rome is de stad van La Dolce Vita, van Frederico Fellini, Marcello Mastroianni en Sophia Loren, van de Trevi Fontein, de Spaanse trappen en het Vaticaan. Rome is mystiek, stijlvol, heeft flair, maar is op een bepaalde manier ook sexy en trendy. Als men érgens kan flaneren, dan is het wel in Rome. Fantastische decors, gezellige pleinen, heerlijke terrasjes en mooie mensen.  "La dolce farniente", stad van het heerlijk nietsdoen. Rome is eigenlijk gewoon vakantie!
Het leukste is het om in deze geweldige stad onbevangen te gaan wandelen, langs de vele kerken, het indrukwekkende Forum Romanum, Circus Massimo, Piazza Navona, Campi di Fiori, het Pantheon, het Colosseum, de Trevi Fontein en de Spaanse Trappen. Rome heeft eigenlijk alles wat u als kunstliefhebber, geschiedkundige, pelgrim of stedentripper van een bezoek aan een stad mag verwachten. Ondanks dit oude decor zijn er maar weinig steden die zo bruisend, fris en energiek zijn als Rome. Dat mag u niet missen!