Wat is hot in München?

München staat vooral bekend om de oktoberfeesten. Maar wie verder kijkt ontdekt het echte München: Veel groen, gezellige straten en pleinen en prachtige musea!

Er valt zoveel te ontdekken

München wordt vaak als synoniem genoemd van de Oktoberfest, hét volksfeest van Beieren wat net zo enthousiast gevierd en geleefd (en gelaafd) wordt als carnaval bij ons onder de grote rivieren. Maar daarnaast is München een knusse wereldstad met veel bezienswaardigheden. Deze liggen veelal dicht bij elkaar waardoor u uitstekend te voet de stad kunt verkennen.

Naast de bekende Bier-Theke, bezit München ook de Glyptothek, de Alte en Neue Pinakothek en de Pinakothek der Moderne, prachtige musea die vragen om een bezoek.
In het centrum rond de Marienplatz liggen de kathedraal en het oude stadhuis. Vanaf dit kloppende hart van München bent u op loopafstand van leuke winkels en vele 'Biergärten'. In deze tuinen kunt u terecht voor de beroemde grote pullen met koud gerstenat.
Dit is tevens de beste en een heel gezellige manier om in contact te komen met de lokale bevolking die er ook graag eentje lust.

Prost, zum Wohl!

Veel mensen passeren München onderweg naar de wintersport of zomervakantie over een grote snelwegring. Binnen deze ring treft u een stad met met veel historie en traditie, maar ook met moderne technologie en trendy design. Eigenlijk een stad waar u niet zomaar voorbij zou moeten rijden!

Te beginnen met het stereotype München: De Biergarten en de Bierkeller zijn talrijk vertegenwoordigd door de hele stad. Tel daarbij de 10 brouwerijen in München en zijn voorsteden alleen al op en het moge duidelijk zijn. In München kunt u niet om het bier heen. Het Hofbräuhaus en de Augustiner in de Neuhauserstrasse zijn twee bekende adressen om te genieten van het koude gerstenat. Bovendien kunt u ook heerlijk eten! De faam heeft echter ook een keerzijde: het is er veelal afgeladen druk. Maar laat u niet weerhouden, er zijn genoeg alternatieven!

Tussen het eten en drinken door loont een wandeling door de stad beslist de moeite. Hiervoor zijn de Viktualienmarkt en de Marienplatz met het prachtige stadhuis een goed startpunt. Tussen alle mooie, traditionele gebouwen springt ook de barokke Frauenkirche in het oog. Met zijn twee 99 meter hoge torens vormt het een markant herkenningspunt en één van de waartekens van de stad.
Aan de rand van de voetgangerszone bevindt zich de Karlsplatz, in de volksmond ook wel 'Stachus' genoemd, met een opvallende, grote fontein, waar op warme dagen de lokale bevolking en de toerisme een aangename verkoeling vindt.

Tussen de Stachus en de Marienplatz bevinden zich de Neuhauserstrasse en aansluitend de Kaufingerstrasse, die samen een autoluwe, gezellig drukke winkelstraat vormen. Trendy en luxueus shoppen doet u in de Maximilianstrasse aan de oostzijde van het centrum, de PC Hooftstraat van München.

Dat München niet alleen een traditionele stad is ziet men ook aan de vernieuwende architectuur die men buiten het centrum aantreft. Goede voorbeelden hiervan zijn de Highlight Towers in het stadsdeel Schwabing, de Allianz Arena, thuishaven van de grootste voetbalclub van München en de BMW-Welt met de markante 'BMW-Vierzylinder' die samen kantoor, fabriek, museum en attractie in één vormen.
In de Maxvorstadt net buiten het centrum, liggen meerdere grote musea op een rij: De Alte Pinakothek, de Neue Pinakothek en de Pinakothek der Moderne zijn stuk voor stuk toppers met een indrukwekkende kunstcollectie. De Glyptothek, het oudste museum van München herbergt een waardevolle collectie van antieke Griekse en Romeinse artefacten. Tip: Op zondag is de entreeprijs voor al deze 'Theken' slechts 1 euro!

Na een drukke dag sightseeing is het heerlijk onthaasten in één van de vele groenzones en parken in de stad, zoals de Englischer Garten, het Olympiapark en het Schlosspark van Slot Nymphenburg.

Waarom zo weinig Nederlanders de stad bezoeken' Wij weten het niet. Het interessante en veelzijdige München laat u toch zeker niet links liggen'