Wat is hot in Keulen?

De Dom van Keulen staat in het hart van een stad waar het goed toeven is. Grote en gezellige pleinen, de Rijn met leuke terrasjes en veel cultuur.

Er valt zoveel te ontdekken

Wilt u niet al te ver reizen en toch verzekerd zijn van gezelligheid tijdens uw stedentrip, dan zou u Keulen eens moeten overwegen. Keulen is namelijk op en top gemoedelijkheid en een stad die qua taal en sfeer erg aan onze steden van beneden de rivieren doet denken. De sfeer is er relaxt, er zijn vele bruine kroegen, er is volop cultuur, de mensen zijn vriendelijk en het kan niet anders of u voelt zich hier meteen thuis.

Keulen is met ca. 1 miljoen inwoners de 4e stad van Duitsland, maar qua sfeer staat deze stad toch zeker wel hoger in de ranglijst. Wat opvalt aan Keulen is het intieme centrum met meteen daarachter de Rijnboulevard. Steden aan het water hebben nu eenmaal iets extra 's. En ook de Rijnboulevard is een fantastische plek om op een zonnige dag langs het water te lopen of lekker lui in het gras te liggen. Het wemelt er werkelijk van de terrasjes, bars, restaurants en kleine hotelletjes en de sfeer is er heerlijk ontspannen. In het centrum en met name de Altstadt van Keulen doet u alles te voet, de afstanden zijn er niet groot. Wilt u toch gebruik maken van het openbaar vervoer, dan kan dat natuurlijk. Keulen heeft een uitgebreid netwerk van bussen en trams waarmee u overal kunt komen. Veel Nederlanders gaan naar Keulen in december, tijdens de Kerstmarkten. Romantisch, gezellig en sfeervol. Natuurlijk, het is zeker waar, maar Keulen blijkt toch vooral ook in de zomer wel wat hebben. Er gaat niets boven een Kölsch biertje of een heerlijk koude rosé op een terrasje aan de Rijn, gezellig tussen de mensen en genietend van het zonnetje terwijl u de bootjes en schepen aan u voorbij ziet gaan. Vervolgens slentert u op uw dooie akkertje door de winkelstraten en bezoekt u en passant een van de vele highlights en attracties van de stad. In Keulen vindt u nog vele historische overblijfselen uit de Romeinse tijd en wie er oog voor heeft, kijkt zijn ogen uit! Wat te denken van de wereldberoemde Dom ' Of het Chocolademuseum ' Of de historische Altstad ' En wie kent nou niet dat beroemde luchtje, het Kölnisches Wasser, Eau de Cologne: Keulen vraagt gewoon om uw bezoek! Stel Keulen dan ook niet teleur...