Plan uw trip naar BoedapestWat is hot in Boedapest?

Boedapest is hard op weg om de schoonheid van Praag te evenaren. En qua gezelligheid doen de twee steden zeker niet voor elkaar onder.

Er valt zoveel te ontdekken

Boedapest, die fraaie Oost-Europese stad die ooit wereldberoemd werd om haar thermaalbaden, heeft inmiddels de allure van een ware westerse metropool. De Donau doorsnijdt de stad in twee delen: het heuvelachtige Buda, met haar vele burchten, en het drukke vlakke Pest, het winkel- en zakencentrum van de stad, door velen beschouwd als hét centrum van Boedapest.

Eén van de mooist denkbare panorama's ziet u, als u vanaf de Paleisberg de weerspiegeling van de beroemde Kettingbrug en de prachtige Parlementsgebouwen in de Donau aanschouwt. Een indrukwekkend moment van schoonheid! Architectuurliefhebbers zijn in Boedapest ook op hun plaats. In de Hongaarse hoofdstad zijn een keur aan bouwstijlen te bewonderen. Van de gotische Matthiaskerk tot het in Jugendstil gebouwde Greshampaleis. De beste uitzichten bieden de Burchtwijk en de Gellértheuvel met zijn imposante citadel. Het autovrije Margaretha-eiland ligt als een drijvend park in de Donau.
Naast de vele traditionele elementen kent de stad een bruisend nachtleven, met trendy discotheken en een rijk aanbod aan theater- en operavoorstellingen en een uitgebreid winkelaanbod.
Dé autovrije winkelstraat is de Vaci utca, in het hart van Pest. Een ware cultuur op zichzelf vormen de traditionele koffiehuizen. Rond de 20e eeuwwisseling telde de stad er zo'n 500. Het zijn nu nog steeds vaak schitterende pronkzalen, gedecoreerd met marmer, brons, zuilen en spiegels.
Houdt u van lekker uit eten gaan' Dan kan dat in Boedapest uitstekend. En vaak krijgt u tijdens uw diner gezelschap van een trio authentieke zigeunermuzikanten.
Boedapest is een moderne stad met een onmiskenbare ouderwetse touch. Absoluut de moeite waard!