Wat is hot in Tallinn?

Een charmante en moderne stad, met een goed bewaard gebleven middeleeuws centrum. Alsof u loopt door een trendy openluchtmuseum! Laat u verrassen door Tallinn!

Er valt zoveel te ontdekken

Tallinn, hoofdstad van Estland en vroeger één van de Hanzesteden. Inmiddels is Tallinn een moderne en charmante stad met vele mooie, middeleeuwse gebouwen. Een wandeling door het oude centrum lijkt een tocht door een trendy openluchtmuseum! Tallinn heeft een sfeervolle binnenstad en om de stad staat een goed intact gebleven stadsmuur met 26 wachttorens voorzien van rode 'puntmutsen'. Het stadhuis is het herkenningspunt van de stad. Op en rondom het stadhuisplein 'Raekoja Plats' gebeurt het allemaal, hier zitten 's zomers de terrassen vol en vindt u de leukste winkels en restaurants. Dus waar wacht u nog op? Laat u verrassen door Tallinn!

Is Tallinn nu charmant middeleeuws of verbazingwekkend modern? Lastig om te zeggen wat meer van toepassing is voor de hoofdstad van Estland. Enerzijds is de grote trots van de stad de historische binnenstad, een betoverende omgeving van eeuwenoude klinkerstraatjes, (heren)huizen, de fraaie oude stadsmuur met meerdere behouden wachttorens en pleinen. Net een pagina uit een mooi sprookjesboek. Anderzijds bevinden zich achter deze historische façade van diezelfde binnenstad, maar ook daarbuiten, diverse trendy restaurants, cafés en clubs die de stad zijn moderne flair en energie geven. Bezoekers zijn vaak verrast door de 'nieuwheid' van de stad: de moderne winkels, het stijlvolle interieur, de eigentijdse hotels. High Tech en het stadsleven van Tallinn gaan hand in hand: Zo is draadloos internet bijna overal en gratis beschikbaar en is parkeergeld betalen met je mobieltje er de normaalste zaak van de wereld. Niet gek in het land waar 'Skype' werd uitgevonden.

Wat u ook zoekt in een stedentrip, Tallinn heeft voor ieder wat wils. Het is een zeer compacte stad, die gemakkelijk te voet verkend kan worden. De meeste mogelijkheden voor sightseeing, culturele evenementen, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden zijn gunstig gelegen in het centrum. En er is hier zeker genoeg te doen. Ook voor degenen die rust zoeken: Tallinn is namelijk óók een prima bestemming om lekker niets te doen. Rustig wandelen door het park, ontspannen in één van de spa's verspreid over de stad, of, indien het weer meewerkt, heerlijk luieren op de nabijgelegen stranden van Pirita of Stroomi. Dus, wordt het romantisch middeleeuws, of wordt het trendy high-tech? Tallinn heeft het allemaal. Aan u de keuze!