Plan uw Stedentrip Tallinn

Stedentrip Tallinn

Op zoek naar een ideale stedentrip? Tallinn combineert een verrassend mooi middeleeuws centrum met moderniteit en gemak.

Er valt zoveel te ontdekken

Tallinn, de hoofdstad van Estland, is van oudsher een van de Hanzesteden langs de Oostzee. Dat betekent dat Tallinn vanaf de vroege middeleeuwen dankzij de scheepvaart intensief in contact heeft gestaan met andere landen. Zoiets brengt beschaving en rijkdom met zich mee en in deze stad wemelt het dan ook van het cultuurgoed. Gaat u op onderzoek uit in het oude centrum? We nemen u graag mee op stedentrip, diep de geschiedenis van Tallinn in.
Tallinn stedentrip
Tallinn stedentrip
Tallinn stedentrip
Tallinn stedentrip

Tallinn: zó zag een stad in de middeleeuwen eruit!

Speurt u naar een originele stedentrip? Tallinn valt onder de mooiste ontdekkingen van de afgelopen tijd. De hoofdstad van Estland, vlakbij zee, lijkt op een bladzijde uit een sprookjesboek. Dat geldt tenminste voor het oude centrum, Vanalinn, dat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst prijkt. Wie hier rondloopt weet: zó zag een middeleeuwse stad er dus uit! Het sfeervolle Raekoja Plats, het Raadhuisplein, met daaraan het Raadhuis en de oude gevangenis. Slingersteegjes geplaveid met keitjes. Antieke huizen, allemaal nog in de originele staat. Charmante kerken, waarvan de rijkgedecoreerde Alexander Nevskikathedraal de meest opvallende is. Ook de drie meter dikke stadsmuur rond het centrum is intact gebleven. Op sommige plekken kunt u met de trap naar boven en over de muur lopen.
Net buiten de oude stad barst Tallinn juist uit zijn voegen van moderniteit. Strakke kantoorgebouwen hebben de plek ingenomen van de blokkendoosachtige flats uit de communistische jaren. Een fors contrast met de sfeer in de oude stad en bijzonder om te ontdekken.

Ga naar bezienswaardigheden

Shoppen in het centrum of aan zee?

Op het gebied van shoppen weet Tallinn zijn populariteit goed uit te buiten. Want het mag dan wel lijken alsof u in de middeleeuwen beland bent, zo is het niet. De winkels in het centrum zijn modern ingericht. U scoort er verfijnd handwerk en folkloristische aardigheidjes, maar kunt er ook terecht voor eigentijds design. Geniet van kijken en kopen in de straten en stegen rondom Raekoja Plats en ga naar de winkelstraat Viru. Hier vindt u De La Gardie, een groot winkelcentrum. Op een paar minuten ten westen hiervan zit het warenhuis Viru Keskus met een flink aanbod van merkkleding. Verder zijn er de laatste decennia geweldige shopping centres gebouwd in de nieuwe stad. Bezoek zeker Kristiine, een van de grootste malls van Estland.
Heel leuk is het om een uitstap naar Rocca al Mare op het programma van uw stedentrip Tallinn te zetten. Deze buitenplaats ligt pal aan zee. U treft er een groot winkelcentrum waar de prijzen laag zijn, een interessant openluchtmuseum en een dierentuin.

Ga naar winkelen

Hippe clubs en pullen bier tijdens Stedentrip Tallinn

Tallinn heeft echt een streep voor als het om het nachtleven gaat. Al ten tijde van de communistische overheersing kwamen de Russen graag in de Estse hoofdstad hun vrije tijd doorbrengen. Voor een portie vertier kunt u na een dag sightseeën in het oude centrum blijven, want de hoofdmoot van het feestgedruis is geconcentreerd rond het Raadhuisplein. Als de nacht valt gaan de deuren van hippe clubs wijd open en zitten de terrassen vol. Naarmate de avond vordert, zult u opvallend veel Finnen tegen het lijf lopen. Zij maken bij bosjes de oversteek per boot, omdat uitgaan in Tallinn veel goedkoper is dan in hun eigen Scandinavische Helsinki.
’s Zomers staat Tallinn nog eens extra op zijn kop, want dan is het tijd voor het jaarlijkse Middeleeuws Festival. Een citytrip brengt u dan compleet in de sfeer; u geniet met volle teugen van concerten, folkloristische parades en pullen lokaal bier.

Ga naar uitgaan

Bestelt u een keer hert of bloedworst in Tallinn?

Uit eten gaan is niet duur in Tallinn. Wilt u helemaal voor een appel en een ei klaar zijn, strijk dan neer in een tentje net buiten het centrum. Gaat u voor de Estse keuken? Dan weet u zeker dat u een stevige bodem legt voor wat de rest van de avond brengt. In Estland houdt men van stoere kost, net als in andere Oost-Europese landen en Rusland. Stampotten en aardappelschotels, compotes en worst; de locals zijn er dol op. In deze contreien is het heel gewoon om hert, eland of wild zwijn te bestellen. Verivorst, oftewel bloedworst, is de nationale lekkernij.
Iedere citytrip brengt weer andere drankjes op tafel. Wat zet u in Tallinn aan de lippen? Het lokale bier is een aanrader. Ook de alcoholvrije varianten zijn goed te versmaden. Het kruidenbittertje Vana Tallinn is een authentiek lokaal product. En… uiteraard is er wodka in soorten en smaken.

Ga naar eten en drinken

Hotelaanbod Tallinn

Tallinn

Hotel Go Shnelli

Modern en populair hotel met uitstekende faciliteiten. Een gunstige prijsstelling, direct naast het centraal station. U loopt zo in 5 min. naar de oude binnenstad. Van harte aanbevolen!

6,8
3 dagen vanaf
€ 348,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Tallinn
Onze tip

Hotel Original Sokos Viru

Een markant hotel met geschiedenis en een begrip in Tallinn! In dit moderne, comfortabele hotel is het KGB-Museum gevestigd.

8,0
3 dagen vanaf
€ 336,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Tallinn
Voordeligste keus

Hotel St. Barbara

Leuk en charmant toeristenklasse hotel, gevestigd in een historisch kalkstenen gebouw op steenworp afstand van de oude binnenstad.

8,0
3 dagen vanaf
€ 344,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Tallinn
Beste beoordeling

Nordic Hotel Forum

Uitstekend hotel, gelegen aan de oostrand van de stad. Met fraai binnenzwembad op de bovenste verdieping met mooie uitzichten over deze prachtige stad Tallinn.

8,5
3 dagen vanaf
€ 399,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details