Wat is hot in Bilbao?

Bilbao is een unieke bestemming om een paar dagen heerlijk te genieten. Hier vindt u een rijke mix van rijke historie en toekomstig modernisme, zon en cultuur!

Er valt zoveel te ontdekken

De oude binnenstad van Bilbao staat ogenschijnlijk in scherp contrast met de infiltratie van moderne architectuur, maar het geheel is toch bijzonder harmonisch opgezet. En dat maakt het juist zo fascinerend. Bilbao is een relatief onbekende eend in stedentrip-land, maar dat wordt gauw anders!

Bezoek onder meer de oude stad, maar natuurlijk ook - met de blik op de toekomst gericht - de modernere elementen als het Guggenheim museum. Dit futuristische meesterwerk is natuurlijk in de eerste plaats bekend om haar indrukwekkende vormgeving, maar zeker ook om haar fameuze collectie. Daarnaast heeft Bilbao uiteraard nog veel meer te bieden. Wat te denken van bijvoorbeeld de trotse Baskische cultuur! Neem zeker ook voldoende de tijd om de oude binnenstad (Casca Viejo) te bezoeken met haar levendige straten, het Plaza Nueva en de vele terrasjes waar u heerlijke tapas kunt proeven. En dan is er ook nog de indrukwekkende natuur: Bilbao is omgeven door imponerende groene bossen en heuvels. Met de metro bevindt u zich in ca. 20 minuten in een geheel ander landschap, met pittoreske havendorpjes en grillige kusten met vele strandjes aan de Golf van Biskaje. Bilbao biedt een scala aan traditionele maar ook zeer moderne winkels. Voor de culinaire hoogtepunten op een terras zijn er overal volop mogelijkheden. Bilbao biedt alle ingrediënten voor een complete en unieke stedentrip. De perfecte Spaanse mix van historie en toekomst!