Wat is hot in Helsinki?

Helsinki, de trendy stad in het noorden met architectuur, design, een bruisend stadsleven, stranden en parken dicht bij elkaar. Een smaakvolle symfonie!

Er valt zoveel te ontdekken

Stad van de midzomernacht, de verkwikkende sauna, veel natuur en cultuur. de stad bracht diverse grote componisten voort en herbergt maar liefst 3 symfonieorkesten! Helsinki verkent u het beste te voet, de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Het marktplein, de uit de rotsen gehouwen Temppeliaukio-kerk, de Domkerk en de omliggende eilandjes in de Finse Golf moet u beslist niet missen. Shoppers kunnen hun hart ophalen in de vele winkelcentra.
De symfonie van Helsinki is een samenspel van Noord-Europees gevoel voor stijl en design, zuidelijke charme en temperament, en natuurlijk de zee: Helsinki wordt immers aan alle kanten omgeven door water. Er valt hier altijd wat nieuws te zien, te doen, te ontdekken. Nooit hetzelfde liedje!

De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Het centrum van de stad wordt gevormd door het marktplein (kauppatori) aan het water. Het plein is omgeven door bijzondere bouwwerken. Aan de westzijde ligt het Senaatsplein met de imposante witte Domkerk, één van de symbolen van Helsinki. Aan de oostzijde ligt het schiereiland Katajanokka, met zijn typische Art Nouveau-gebouwen en de Russisch-Orthodoxe Uspenski-kathedraal. Andere trekpleisters zijn imposante kerkgebouwen zoals de Kalliokerk en de uit de rotsen gehouwen Temppeliaukio-kerk en het fort Suomenlinna. Wilt u lekker bijkomen in alle rust? Pak een ferry of watertaxi en bezoek een van de eilandjes voor de kust.
Wat maakt shoppen in Helsinki in interessant? Finland staat wereldwijd bekend om zijn gevoel voor design: minimalistisch, functioneel en oerdegelijk. Spreekt dit u aan, dan moet u beslist het Design District bezoeken. In dit gebied dat verspreid ligt over enkele wijken ten zuidwesten van het centrum, vindt u een uitgebreid en kleurrijk palet aan designer shops, kunstgalleries, trendy restaurants en een heus Designmuseum. Maar ook als u niet op zoek bent naar design zit u in Helsinki goed. Grote shopping malls in Kamppi en de winkelstraten Aleksanterinkatu en Mannerheimintie bieden voor ieder wat wils. Ook vindt u hier het Stockmann-warenhuis, het grootste van Noord-Europa.
Niet alleen op het gebied van design is Helsinki een stad van goede smaak. Culinair genieten kan ook in Helsinki! Van internationale specialiteiten tot de traditioneel Finse en Lapse keuken, er is van alles te vinden. Helsinki telt maar liefst vier restaurants met één of meer Michelin-sterren. Voor een drankje kunt u terecht in één van de vele cafés en bars verspreid door de stad. Wilt u nog iets langer doorhalen, dan kunt u in de wijk Töölö meerdere nachtclubs vinden. Onder jongeren is ook de wijk Punavuori populair. 
Helsinki heeft dan ook een reputatie hoog te houden op het gebied van muziek. De stad beschikt over meerdere concerthallen waar u keuze heeft uit traditionele, klassieke en moderne muziek. Voor de liefhebber is een voorstelling van het Helsinki Philharmonisch Orkest of de Sibelius academie beslist een bezoek waard! Of wat dacht van de Finse Nationale Opera? In Helsinki vindt u alles voor uw avondje uit!