Wat is hot in Córdoba?

Córdoba is een culturele stad van betekenis! Kunst en cultuur gaan hier hand in hand, terwijl u daarnaast ook geniet van die zwoele mediterrane sfeer! Topstad!

Er valt zoveel te ontdekken

In Córdoba kunt u vooral genieten van die typische Andalusische sfeer die zo kenmerkend is voor het zuiden van Spanje. De meeste mensen kennen Córdoba vanwege bijvoorbeeld de Mezquita (de Grote Moskee), dat een van de belangrijkere islamitische monumenten van Europa is. Maar Córdoba is natuurlijk veel meer dan dat.

In Córdoba kunt u echt genieten van een stedentrip, zoals dat een stedentrip betaamt. Er is een wirwar van kleine en sfeervolle straatjes, er is cultuur, er zijn ontzettend veel leuke bars, cafés en restaurantjes en bovenal: er is zon! In het Alcázar de los Reyes onthulde Christoffel Colombus zijn reisplannen voor Indië, en de Medina Azahara is absoluut ook zeker de moeite waard. De architectuur van Córdoba is overwegend Moors, maar ondanks het verleden dat hierin verder leeft, is ook  het moderne leven volop in het stadsbeeld geïntegreerd. Córdoba is een ideale mix van geschiedenis en modernisme, perfekt voor een stedentrip!

Kunst en cultuur staan hier hoog in aanzien. Er zijn vele boeiende musea en vaak interessante tentoonstellingen te bezoeken, die zowel bekende als minder bekende artiesten mogelijkheden bieden. En eten en drinken' Wel, als u van lekker mediterraan eten houdt, zult u hier zeker iets van u gading vinden. De vele restaurants in het oude stadscentrum serveren de heerlijkste gerechten en uiteraard ook alle mogelijke soorten tapas. Het nachtleven is natuurlijk ook goed vertegenwoordigd. Leuke cafés, maar ook exotische flamencobars en flamboyante nachtclubs. Er is voor iedereen wel wat te vinden. Córdoba is daarnaast ook een toffe winkelstad. De stad kent heel wat kleine en fijne boetiekjes met uiteenlopende (ambachtelijke) producten. En toch ontbreken ook de trendy kleding- en schoenenzaken niet, dus shoppen in Córdoba is geen straf! Córdoba, een niet te missen ervaring!