Plan uw trip naar LissabonWat is hot in Lissabon?

Lissabon heeft een ziel. Melancholische, prachtige fado-muziek klinkt regelmatig door de straten van de Bairro Alto of Alfama loopt. Lissabon is zielsmooi!

Er valt zoveel te ontdekken

De bezielde, energieke hoofdstad van Portugal wordt ook wel de "stad van vergezichten" genoemd vanwege haar ligging op zeven heuvels. Deze romantische stad is ontstaan aan de rivier de Taag, die niet ver daarvandaan uitmondt in de Atlantische Oceaan. Ze was ooit een zeer belangrijke uitvalsbasis voor  ontdekkingsreizigers en heeft mede daardoor een rijke geschiedenis. De stad biedt u van alles wat: schitterende gebouwen uit de tijd van de zeevaarders, smalle straatjes, prachtige fonteinen en gezellige pleinen. Ook kunt u in Lissabon genieten van de heerlijke mediterrane keuken en bijvoorbeeld smullen van de beroemde Bacalhau, de gezouten stokvis, of u laten meevoeren op de klaaglijke klanken van de fado, het Portugese levenslied. Lissabon is romantiek ten top!

De ideale ligging en het aangename klimaat maken van Lissabon het hele jaar door een populaire bestemming voor stedenreizen. De wijk Bairro Alto en de middeleeuwse wijk Alfama, waar de kleine trammetjes op smalspoor het straatbeeld bepalen, zijn de meest aantrekkelijke en typische wijken van de stad. Hier kunt u de sfeer van Lissabon ten volle ervaren. In de middaguren kunt u genieten van het moderne en gevarieerde winkelaanbod in de gezellige wijk Baixa en 's avonds ontdekt u het bruisende nachtleven in Bairro Alto of de Docas.

Op culinair gebied heeft Lissabon veel te bieden. U heeft de keus uit vele smakelijke vis- en vleesgerechten. Neem er een koele Vinho Verde bij en sluit af met een aguardente of ginjinha in een van de talloze en gezellige cafés die de stad telt.

Bij een bezoek aan Lissabon kunt en wilt u natuurlijk niet om de fado heen. De zangers en zangeressen komen soms zelfs uit de keuken van het restaurant tevoorschijn om hun hartverscheurende liederen te zingen.