Beleef zelf de authentieke bezienswaardigheden van Lissabon.

Lissabon heeft een rijke historie met een schilderachtig décor met vele bezienswaardigheden uit de tijd van de ontdekkingsreizigers tot het levendige heden. Ontdek zelf de ziel van de stad.

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een vliegreis naar Lissabon ontvangt u een voucher voor een gratis Pasteis de Nata inclusief drankje!

Welk gezicht van Lissabon wilt u eerst zien?

Welke bezienswaardigheden in Lissabon u bovenaan uw lijstje moet zetten? Dat hangt ervan af welk gezicht van de stad u als eerste wilt zien. Het trotse zeevaardersverleden? Veel bouwwerken verwijzen naar die tijd. Rond 1500 beleefde Lissabon gouden tijden als de belangrijkste handelsstad van Europa. De prachtige Torre de Belém aan de Taag is een pronkstuk uit die periode. Hieromheen lagen de schepen opgetuigd en staken de ontdekkingsreizigers van wal. Wilt u verder terug in de geschiedenis? De wijk Alfama was in de middeleeuwen de woonplek van vissers en ambachtslieden. Loop vanaf de rivier de heuvel op en slenter door smalle stegen met eeuwenoude huisjes, trappen en poortjes.

Stad van schitterende doorkijkjes

Een ander bijzonder stukje Lissabon, van zeer oude oorsprong, is Castelo de São Jorge. Een prehistorische schuilplaats hoog op een heuvel groeide door de eeuwen heen uit tot dit koninklijke fort. Nu is het Castelo een monumentale ruïne met prachtige tuinen van waaruit u een fraai uitzicht heeft. Wie van vergezichten houdt kan sowieso zijn hart ophalen in Lissabon. Omdat de stad op heuvels gebouwd is bent u snel op hoogte en komt u schitterende doorkijkjes tegen. Een beetje vermoeiend, al dat klimmen en dalen? De charmante trammetjes bieden uitkomst. Ook met de Elevador do Carmo kunt u snel van de benedenstad naar de bovenstad. Deze opvallende ijzeren liftconstructie werd ontworpen door een tijdgenoot van Eiffel.

Pauzeren op de pleinen in Baixa

In 1755 werd Lissabon getroffen door een zware aardbeving. U zult er nog steeds sporen van tegenkomen. Zo leert u bijvoorbeeld dat de benedenstad, Baixa, nadien helemaal opnieuw moest worden opgebouwd. U loopt er nu door brede, rechte lanen met aan weerskanten bouwwerken van na die tijd. Van alle bezienswaardigheden in Lissabon vallen vast de grote pleinen in Baixa binnen uw top 10, zoals Rossio en het imposante Praça do Comércio. Al was het alleen al om even te pauzeren en op uw gemak het bruisende stadsleven te bekijken.

Lissabon, Torre de Belem Lissabon

Bezienswaardigheden Lissabon

Wij hebben de top 6 bezienswaardigheden voor u geselecteerd.

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Lissabon