Rossio

Het hart van Lissabon! Een gigantisch plein met veel terrassen en restaurants. Midden op het plein bevindt zich het standbeeld van Pedro IV, de eerste keizer van Brazilië.

Terrasjes en straatmuzikanten
Op Rossio, het plein dat officieel de naam Praça Dom Pedro IV draagt, komt u in de ban van de stad. Naast dat u hier heerlijk op een terrasje kunt zitten en van dansgroepen en straatmuzikanten kunt genieten, kunt u op dit plein ook goed de dynamische Lissabonezen observeren. Dit plein is hen lief. Het is een belangrijke ontmoetingsplek voor jong en oud en het heeft al heel wat evenementen aan zich voorbij zien trekken. Vroeger werden hier bijvoorbeeld stierengevechten georganiseerd.

Zwarte en witte steentjes
Op momenten dat het even wat rustiger is op het plein, kunt u de enorme, prachtige mozaïekvloer bestuderen. Het plaveisel is een aaneenschakeling van zwarte en witte steentjes, gelegd in een oneindig patroon van de golven van de zee. Op Rossio vindt u verder wat verkoeling bij de twee fonteinen, die 's avonds sierlijk verlicht zijn. Ook opvallend is het neoclassicistische gebouw van het Teatro Nacional Dona Maria II.

Adres: Praça Dom Pedro IV/Rossio
Metro: Rossio