Plan uw Stedentrip Thessaloniki

Stedentrip Thessaloniki

De tweede stad van Griekenland is een jonge metropool, die met haar multi-etnische geschiedenis een levendige, moderne en energieke plek is met de laidback sfeer van een havenstad.

Genoeg te genieten in Thessaloniki

Vraag een willekeurige Griek wat het hem het eerst in gedachte springt bij Thessaloniki en u krijgt twee antwoorden. Eén, het lekkerste eten van heel Griekenland en twee, een fantastisch nachtleven. Dat belooft wat!
Uitzicht
St. Paul
Boog Rotunda en Galerius
Hagios Demetrios kerk
Ze zeggen dat Thessaloniki nooit slaapt. De stad staat in het teken van ontspannen en plezier hebben. De Nea Paralia, ofwel de promenade aan zee, is sinds de opening in 2013 (na een groot renovatieproject) het beeldmerk van de stad geworden, zelfs internationaal bekroond als één van de mooiste promenades ter wereld. Alles lijkt perfect ontworpen waarbij talloze natuurlijke elementen zijn gecombineerd. Deze ca. 6 km lange promenade is ingericht met fietspaden, sportvelden, kinderspeelplaatsen, eet- en drinkgelegenheden en een amfitheater voor evenementen. Aan het begin (of het einde, het is maar hoe je het bekijkt) van de promenade vindt u aan het indrukwekkende artistieke Aristotelis Plein de Witte Toren, dit is het symbool van Thessaloniki. De Grieken noemen de toren Lefkos Pyrgos en hier worden exposities over de geschiedenis van de stad gehouden. De kleurrijke geschiedenis van stad leert u kennen als u door de smalle straatjes van de Ano Poli (oude stadswijk) loopt.

Wat zijn de hoogtepunten in Thessaloniki?

De stad heeft een geschiedenis die groots en meeslepend is. Sinds de stad werd gevestigd in 315 voor Christus, heeft die deel uitgemaakt van het Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse Rijk. Daarnaast zijn er vele Joodse invloeden zichtbaar, die dateren uit de 15e eeuw toen veel katholieke Joden uit Spanje zich hier

Ga naar bezienswaardigheden

Souvenirs kopen of trendy shoppen? In Thessaloniki vind je het allemaal.

Als shopliefhebber kunt u uw hart ophalen als u door de glamoureuze straten Mitropoleos,Tsimiski en Ermou loopt of door de moderne winkelcentra van de stad dwaalt

Ga naar winkelen

Thessaloniki, een stad die nooit slaapt!

Het nachtleven is hier uitzonderlijk en bruist 24 uur per dag. De stad leeft van zonsondergang tot zonsopgang. Een geweldige scene om uit te gaan.

Ga naar uitgaan

Proef de passie in de Griekse maaltijden

Een rijke geschiedenis draagt natuurlijk bij aan een keuken die rijk is aan invloeden en smaken. Er is veel te ontdekken en uit te proberen. De rode draad is dat alle maaltijden worden bereid met liefde en verse lokale producten.

Ga naar eten en drinken

Hotelaanbod Thessaloniki

Thessaloniki

City

Hip en trendy, urban en relaxed, een paar kernwoorden. Uitstekend hotel met dito beoordelingen; en ook nog hartje centrum.

3 dagen vanaf
€ 508,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Thessaloniki

Hotel Metropolitan

Prettig middenklasse stadshotel met gerenoveerde kamers in moderne stijl. Voordelig geprijsd!

3 dagen vanaf
€ 492,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Thessaloniki

Luxembourg

Achter de mooie historische gevel huist die kleinschalige boutique hotel met slechts 41 kamers. De ligging is subliem, in het hart van het historische centrum!

3 dagen vanaf
€ 479,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Thessaloniki

Olympia 

Op de plek waar vroeger de medicinale baden van Olympia waren staat nu dit uitstekende middenklasse hotel. Leuke lokale taverna's in de directe omgeving!

3 dagen vanaf
€ 489,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details