Wat is hot in Brugge?

Brugge heeft haar middeleeuwse uiterlijk goed weten te behouden, niet voor niets staat het centrum sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Er valt zoveel te ontdekken

Ooit groeide Brugge uit tot een welvarende Hanzestad en het centrum van Vlaamse kunst. Aan dat verleden dankt zij enerzijds haar deftige en rijke uiterlijk met gotische woonhuizen en renaissance paleizen. Anderzijds is zij daardoor een stad waar volop wordt geleefd en die bruist van stedelijke bedrijvigheid. Dit alles geplaatst in een decor van schilderachtige reien en klinkerstraatjes waar het geluid van paardenkoetsjes niet weg te denken valt, dat is het Brugge van nu.

Brugge is een compacte stad die u het beste te voet ontdekt. Verdwalen zult u er niet want het Belfort torent hoog boven alles uit en doet op die manier uitstekend dienst als uw gids. Waar u ook gaat, keer op keer zult u worden verleid door de heerlijk geurende wafels en uiteindelijk zult u de verleiding waarschijnlijk niet kunnen weerstaan. En zo hoort het ook! Wandelen door de stad, genietend van een Belgische wafel. Dat is Brugge op z'n best.