Plan uw Stedentrip Brugge

Stedentrip Brugge

Brugge heeft haar middeleeuwse uiterlijk goed weten te behouden, niet voor niets staat het centrum sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Er valt zoveel te ontdekken

Ooit groeide Brugge uit tot een welvarende Hanzestad en het centrum van Vlaamse kunst. Aan dat verleden dankt zij enerzijds haar deftige en rijke uiterlijk met gotische woonhuizen en renaissance paleizen. Anderzijds is zij daardoor een stad waar volop wordt geleefd en die bruist van stedelijke bedrijvigheid. Dit alles geplaatst in een decor van schilderachtige reien en klinkerstraatjes waar het geluid van paardenkoetsjes niet weg te denken valt, dat is het Brugge van nu.
Brugge stedentrip
Brugge by night
Brugge stedentrip
Terrasje Brugge

Binnenstad van Brugge: werelderfgoed

Kiest u voor een stedentrip naar Brugge? Dat is een goed idee. Deze lieflijke Belgische stad ligt vlak over de grens en is snel te bereiken. Slenteren door de middeleeuwse binnenstad is een genot en ’s avonds is alles ook nog eens prachtig verlicht. Om elke hoek wacht een nieuwe verrassing. Zo staat u opeens midden op de Grote Markt, het centrale plein. Of komt u terecht in het oude Begijnhof uit de 13e eeuw. Als u even verderloopt, doemt de Sint-Salvatorskathedraal voor u op. Niet alleen de buitenaanblik van de kerk is imponerend; binnen hangen belangrijke werken van vroege Zuid-Nederlandse kunstenaars.
Een typsich fenomeen in Brugge zijn de kleine waterwegen die kriskras door de stad lopen, de reien. Stap op de boot om ze te leren kennen, of wandel er overheen via charmante bruggetjes. Verbaast het u dat het complete centrum van Brugge op de Werelderfgoedlijst staat?

Ga naar bezienswaardigheden

Even ontspannen? Ga winkeltjes kijken

Het blijft een goede combi: sightseeën en winkelen. Want kerken en musea langsgaan is heerlijk, totdat het tijd wordt om alle indrukken te laten bezinken. Dat kan natuurlijk met een glaasje op een terras, maar ook met een uurtje ontspannen etalages kijken. En u hoeft in Brugge niet ver. De leukste shops bevinden zich in de buurt van de belangrijkste highlights. Loop de Steenstraat op en neer voor kledingzaken, schoenenwinkels en drogisterijen, en vermaak u in het winkelcentrum Galeria Inno. Voor een origineel hebbeding moet u in de Katelijnestraat zijn, of in de Zuidzandstraat.
Echte Brugse spullen mee naar huis? Denk aan chocola! Chocolatiers die Belgische bonbons van excellente kwaliteit verkopen, daar hoeft u tijdens uw citytrip Brugge geen straatje voor om. Een ander mooi product dat diepe wortels heeft in de geschiedenis van deze stad, is kant. Keuze genoeg dus in Brugge aan prachtig kantwerk.

Ga naar winkelen

Waar kunt u dansen en dollen in Brugge?

U bent in België, dus u gaat ‘op café’. Dat zegt men hier als het tijd is om het nette dasje om te knopen en de gezelligheid op te zoeken. In Brugge geen gebrek aan kroegen waar de lekkerste bieren getapt en geschonken worden, dus succes verzekerd. Café ’t Brugs Beertje is de vaandeldrager van de Brugse bars. Het wordt nog lastig om hier goede keuzes te maken, want er staan wel driehonderd bieren op de kaart.
Een heuse hotspot is de Eiermarkt, middenin het centrum. Aan dit plein geen gebrek aan leuke tentjes. ’s Zomers zitten de terrassen er vol. Wie zin heeft om de heupen los te gooien kan aan dit pleintje terecht in de danscafés, waar swingende muziek lokt. Goed om te weten voor serieuze feestgangers: echte clubs zijn er officieel niet in Brugge. Maar… loungebar de Coulissen is er stiekem toch eentje. Hier schallen tot diep in de nacht moderne beats uit de boxen.

Ga naar uitgaan

Friet eten en Brugs Zot drinken

Eten als de Belgen? Dan denkt u eerst aan friet. Op de Grote Markt springen de beroemdste frietverkopers van Brugge meteen in het oog. Vlak voor het Belfort staan twee vaste frietkramen, die allebei prima patat verkopen. Toch is het een goed Brugs gebruik om voor één van de ‘frietkotten’ te kiezen, de linker- of de rechterkraam, en daar dan levenslang trouw aan te blijven. Wilt u tijdens uw stedentrip Brugge liever wat luxer de voeten onder tafel steken voor uw vakantiemaal? Ook dan hoeft u de Grote Markt niet af. Aan het plein zitten veel gezellige eetcafés, restaurants en brasserieën. Wie streekgerechten wil proeven, kan op de menukaart het best zijn oog laten dwalen naar de afdeling vis. Vooral mosselen en andere zeevruchten kunnen de Brugse koks smakelijk klaarmaken.
Wilt u wat drinken? Bestel een biertje dat in Brugge gebrouwen is. Kies voor het vrolijke Brugse Zot of de alcoholvrije variant, Sportzot. Meer zin in een pittige afdronk? Zet dan een Straffe Hendrik aan de lippen.

Ga naar eten en drinken

Hotelaanbod Brugge

Brugge
Voordeligste keus

Hotel De'Medici

Een uitstekend hotel, voorzien van alle comfort. Mooie ligging aan de Potterierei. Één van onze favoriete hotels in Brugge en van harte aanbevolen!

7,8
2 dagen vanaf
€ 168,- p.p.
incl. treinreis + hotel + ontbijt
Bekijk details
Brugge
Onze tip

Hotel Martin's Brugge

Modern en toch intiem hotel met een heel centrale ligging! U verblijft hier op circa 50 meter van het Belfort en de Grote Markt met alle gezellige terrasjes binnen handbereik.

8,4
2 dagen vanaf
€ 163,- p.p.
incl. treinreis + hotel + ontbijt
Bekijk details
Brugge
Beste beoordeling

Hotel Navarra Brugge

Hotel Navarra is is gevestigd in een elegant 17e eeuws herenhuis dat erkend is als historisch monument. Het hotel heeft veel van de oorspronkelijke charme weten te behouden. Binnen luttele minuten staat u op de Grote Markt en vindt u de gezellige winkelstraten. Een goede uitvalsbasis om Brugge te ontdekken.

8,5
2 dagen vanaf
€ 185,- p.p.
incl. treinreis + hotel + ontbijt
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Fietstour - de Highlights met Nederlandse gids

Beleef de stad als een local.

vanaf
€ 33,- per persoon