Wat is hot in Brugge?

Brugge heeft haar middeleeuwse uiterlijk goed weten te behouden

Hippe kleren en ambachtelijk lekkers

Wie gaat er mee winkelen in Brugge? Het magnifieke middeleeuwse stadje, dat zo goed vanuit Nederland is aan te rijden, heeft op dit gebied veel te bieden. Natuurlijk wilt u eerst graag het Begijnhof, de kathedraal en het Belfort aan de Grote Markt bekijken. Maar als u slim bent, kuiert u aansluitend langs de kleurrijke etalages. In de kleine, knusse winkelpanden in de historische binnenstad wordt iedere vierkante meter benut. Woonaccessoires, handgemaakte cadeautjes, hippe vintage kleding, mooie boeken en ambachtelijke lekkernijen zijn aantrekkelijk uitgestald. De gemoedelijke Vlaamse ondernemers halen alles uit de kast om u te verleiden. Echt leuk winkelen!

Slenteren langs de Steenstraat

Brugge heeft dus een overdaad aan gezellige, kleine winkels. Pak de stadsplattegrond erbij en u ziet dat ze allemaal op loopafstand te vinden zijn van de belangrijkste bezienswaardigheden. Maar ook de grotere ketens hebben in Brugge een plek, zoals Hema en C&A, en merken als Mexx en Esprit. U vindt ze bij elkaar langs de Steenstraat. Hier haalt u ook uw hart op bij Galeria Inno. Dit warenhuis behoort tot een grote Vlaamse keten met vestigingen in alle Belgische steden van naam. Houdt u er wel rekening mee dat u op zondag meestal niet kunt winkelen in Brugge? En denk ook aan de dagelijkse sluitingstijd van 18.00 uur.

Brugge, chocoladeparadijs!

Nog zo’n heerlijkheid als u gaat shoppen in Brugge: chocola kopen! De stad is de standplaats van beroemde chocolatiers die het maken van Belgische bonbons tot kunst hebben verheven. Vraag bijvoorbeeld naar chocolatier Sukerbuyc in de Katelijnestraat, waar de chocolade wordt gemaakt volgens geheim familierecept. In de Proeverie, het theehuis aan de overkant, kunt u eerst uitproberen welke bonbon uw favoriet is. Ga ook niet huiswaarts zonder een doosje echte Brugse Zwaantjes. Dit is het chocolaatje waar Brugge bekend om staat en dat werd ontworpen door de beste chocoladekunstenaars.

Brugge

Nog meer winkelen