Ervaar de bezienswaardigheden van Brugge.

Brugge heeft een rijke historie met vele bezienswaardigheden, kent nog zeer veel oude gebouwen, paleizen en gotische woonhuizen en heeft een schilderachtig décor.

Brugge, bevallig stadje net over de grens

Brugge, het bevallige Belgische stadje dat werkelijk bol staat van de historische bezienswaardigheden, is heel makkelijk te bereiken. Vanuit Zeeland de grens over staat u binnen een uur op de Markt. Dit oude stadsplein vormt meteen een mooi beginpunt voor uw Brugge-avontuur. Stap hier eerst het Historium binnen. In dit interactieve museum krijgt u de geschiedenis van de stad op een originele manier voorgeschoteld. Na afloop begrijpt u waarom het centrum van Brugge in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst staat. Bezichtig aan de Markt ook het Belfort, de oude klokkentoren die stamt uit de middeleeuwen. Het gebeier van de zevenenveertig klokken, ieder uur, is een lust voor het oor. Via nauwe doorgangen kunt u in de toren omhoog klimmen en over Brugge uitkijken.

Boottochtje en Belgische bonbons

Brugge is een stad om heerlijk in rond te slenteren. Het centrum is een aaneenschakeling van oude panden en kerken, gezellige straatjes en mooie doorkijkjes. En, u kunt er niet omheen: de chocolatiers! Als u ergens Belgische bonbons van topkwaliteit krijgt, is het hier wel. Een andere leuke manier om de stad te verkennen is per boot. Brugge heeft als bijnaam ‘Het Venetië van het noorden’. Dwars door de stad loopt een doolhof van kanaaltjes, reien genoemd. Het is geweldig om eens op een rondvaartboot te stappen. Vanaf het water ziet u Brugge van zijn beste kant.

Wanneer gaat ú naar Brugge?

Brugge is een stad van ‘godshuizen’. Dit zijn karakteristieke hofjes met witte huisjes en groene tuinen. De bewoners zijn vaak senioren met een kleine beurs. Nog steeds, want ook vroeger waren de hofjes al voor onvermogende ouderen bedoeld. U kunt rustig een rondje lopen dor zo’n hofje. Heel mooi is bijvoorbeeld het oude Begijnhof dat stamt uit 1245. Hier woonden vroeger begijnen, celibataire vrouwen die wel bij de kerk hoorden maar geen non waren. Tot slot vallen onder de drukstbezochte bezienswaardigheden van Brugge een aantal interessante musea. Bezoek bijvoorbeeld het Salvador Dalimuseum, het Groeningemuseum voor kunst en het chocolademuseum.

Brugge

Nog meer geweldige bezienswaardigheden