Ervaar de bezienswaardigheden van Brugge.

Brugge heeft een rijke historie met vele bezienswaardigheden, kent nog zeer veel oude gebouwen, paleizen en gotische woonhuizen en heeft een schilderachtig décor.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Brugge heeft een rijke historie en kent nog zeer veel oude gebouwen. De (her)ontdekking van het 'middeleeuwse' Brugge en de vele overblijfselen uit de 19e eeuw is zeer zeker de moeite waard.

Brugge

Bezienswaardigheden

Arentshuis

Museum in 18e eeuws herenhuis. Op de bovenverdieping van dit fraaie 18e eeuwse gebouw zijn de werken van de Engels-Brugse kunstenaar Frank Brangwyn (1867-1956) te bewonderen.

Lees meer

Begijnhof

Pittoresk begijnhofje, stammend uit de 13e eeuw. In het begijnhof (ook wel Begijnhuisje) krijgt men een goed beeld van het leven van de Begijnengemeenschap.

Lees meer

Belfort

83 meter hoge middeleeuwse toren met voormalige schatkamer en beiaard. De Belforttoren is maar liefst 83 meter hoog.

Lees meer

Boudewijn Seapark

Het Dolfinarium gelegen aan de Ring van Brugge Het Aquapanorama is de hoofdattractie van het dolfinarium en is een unieke doorkijkwand van acrylglas van bijna 40 meter lang en 1,80 meter hoog. Het waterniveau achter deze immense, ruiten staat tot 1,50 meter boven de begane grond.

Lees meer

De Gouden Boom

Brugs Mouterij- en Brouwerijmuseum. Het Brugs Brouwerijmuseum is ondergebracht in een originele mouterij, gebouwd in 1902.

Lees meer

Kantcentrum

Met kantklosdemonstraties. Het kantcentrum is gesticht in 1970 en heeft als doel de in 1717 in Brugge door de Zusters Apostolinnen opgestarte kantopleiding verder te zetten.

Lees meer

Onze-Lieve-Vrouwekerk

De Onze-Lieve-Vrouwekerk (uit de 13e tot 15e eeuw)is met haar 122 meter hoge bakstenen toren, letterlijk het hoogtepunt van de Brugse bouwvakkers. Het is niet mogelijk de toeren te beklimmen.

Lees meer

Sint-Salvatorkathedraal

Kathedraal met prachtige beeldhouwwerken en schilderijen. Deze kathedraal is de oudste parochiekerk van Brugge (12e-15e eeuw)en heeft prachtige beeldhouwwerken en kerkmeubilair.

Lees meer