Plan uw trip naar ValenciaWat is hot in Valencia?

Valencia is zoals Barcelona ook ooit was, zegt men wel eens. De haven, de ligging aan zee, cultuur en gezelligheid. Valencia heeft de toekomst, dat is zeker!

Er valt zoveel te ontdekken

In Valencia vindt u nog het echte traditionele Spanje. Zoals Barcelona zo'n 25 jaar geleden begon, zo is Valencia nu, als het gaat om toerisme. Tot op de dag van vandaag zijn veel historische gebouwen in de oude stad bewaard gebleven. En hoewel Valencia van oorsprong eigenlijk een industriestad is, heeft het alle kenmerken in zich om tot een toeristische stad van formaat uit te groeien.

Valencia staat bomvol cultureel en architectonisch erfgoed. Oké, er is de drukke haven van El Grao met daaromheen grote, wat minder sprekende buitenwijken, maar in het centrum van de stad, in het oude hart, vindt u nog veel oude elementen die veel van het originele karakter van de stad laten zien. Zo is er een fraaie gotische kathedraal met een 207 treden hoge, achthoekige klokkentoren en er zijn vele mooie kerken te vinden in de stad. De zijdebeurs Lonja de la Seda staat op de Unesco lijst van wereld erfgoed, dus dat wil wel wat zeggen. Deze Lonja heeft trouwens ook een uitkijktoren met maar liefst 144 treden, dus in Valencia zult u zeker wel aan uw conditie gaan werken! Valencia is ook de stad van de Barrio del Carmen, een historische wijk in in het oude centrum en een echte aanrader. Overal vindt u hier leuke terrassen in smalle straatjes en fraaie, sfeervol verlichte kerken. Midden in het levendige centrum vindt u ook de traditionele markt van de Plaza Redonda, met veel keramiek en kant, hetgeen absoluut bijdraagt aan het 'echt Spanje' gevoel. En voor degenen die van feesten en festiviteiten houden, is Valencia ook op zijn plaats. Hoogtepunt is de Fallas, het jaarlijkse festival in maart ter ere van stadsheilige Sint Jozef. Eten en drinken? Valencia is de stad waar het beroemde Spaanse gerecht paella vandaan komt. Daar kunnen we niets aan toevoegen, heerlijk!

Naast deze oudheden en traditionele overblijfselen, heeft deze heerlijke stad aan de Spaanse oostkust ook vele vernieuwingen ondergaan. Zo ontwierp Valencia's eigen zoon, Santiago Calatrava, het futuristische 'La Ciudad de las Artes y las Ciencias' (Centrum voor Kunsten en Wetenschappen), publiekstrekker nummer één. Wist u dat hier per jaar wel zo'n 4 miljoen bezoekers op afkomen? De beste tijd om naar Valencia te komen? Eigenlijk het hele jaar, want Valencia heeft een zacht zeeklimaat waardoor het ook in de zomer aangenaam is. Valencia, de stad is uw bezoek absoluut waard!