La Ciudad de las Artes y las Ciencias

Alsof u een tijdreiziger bent, zo voelt u zich in de futuristische Ciudad de las Artes y de las Ciencias, de Stad van Kunst en Wetenschap. Dit grote complex, dat in het zuidelijke deel van het Turiapark ligt, bestaat uit zes verschillende science fictionachtige bouwconstructies. Het is bijna in zijn geheel ontworpen door de markante Spaanse architect Santiago Calatrava.
L’Umbracle:
Er mag gedanst worden in deze openluchtdiscotheek! Bedenk wel dat de Spanjaarden pas ruim na twaalven een beetje op stoom komen en dat hier dan dus pas de voetjes van de vloer gaan. De aangrenzende tuinen, die zich uitstrekken onder een dak van witte buizen, staan vol palmbomen, sinaasappelbomen, planten en bloemen.
Palau de les Arts Reina Sofia:
Waarop lijkt dit vreemdvormige operagebouw toch? Op de helm van een ruimtereiziger, of op een vogel, een vis of een haaienkop? In ieder geval is het gebouw vanbinnen een plaatje. Er worden muziek- en dansvoorstellingen gegeven, op vier verschillende podia.
L’Oceanogràfic:
Valencia verrast ook hier wederom, want het heeft het allergrootste aquarium van Europa binnen zijn stadsmuren. In dit aquarium bent u, als u niet uitkijkt, zo een hele dag zoet. Een echte publiekstrekker en eigenlijk verboden om over te slaan.
L’Hemisfèric:
Deze giga IMAX 3D-bioscoop is gebouwd in de vorm van een oog, en zo wordt hij in de volksmond ook genoemd: “Het Oog”.
Museo de las Cièncias Príncipe Felipe:
In dit wetenschapsmuseum wordt u en wijzer mens. Alles hier is gericht op doen en experimenteren; heel leuk ook voor kinderen.
Agora:
Het laatst voltooide gebouw van de Ciudad, Agora, wordt gebruikt voor exposities en evenementen.