Plan uw trip naar SevillaWat is hot in Sevilla?

Sevilla spreekt tot ieders verbeelding. Het is inmiddels een moderne stad geworden, maar met overal nog sporen van een rijk cultureel verleden!

Er valt zoveel te ontdekken

De meest Spaanse stad van Spanje, gelegen in Andalusië, is een onovertroffen cultuurhistorische belevenis. In deze stad van de Flamenco ontdekt u dwalend door straatjes en steegjes schitterende tuinen en talloze plazas en patios in Moorse bouwstijl. De gotische kathedraal en de koninklijke verblijven in het Alcazares zijn een must voor iedere bezoeker.

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, is het politieke, zakelijke en culturele centrum van Zuid-Spanje. De stad ligt aan weerszijden van de drukke Guadalquivir, die vanaf de Atlantische kust tot aan Sevilla kan worden bevaren. Sevilla is een geweldige stad waar u ogen te kort komt. In de smalle straatjes kan men elkaar vanaf de balkonnetjes bijna aanraken en de sfeer van een flamboyante Spaanse levensstijl is hier heel goed waarneembaar. Maak eens een wandeling langs de rivier voor zeldzame rust en een ontspannen uitzicht op de stad.
Sevilla heeft ook voldoende parken om in de zomerse hitte even op adem te komen.

Niet te missen is de Semana Santa, hoewel het dan wat lastiger is om hier een hotelletje te vinden. Tijdens deze heilige week voor Pasen vinden er vele fotogenieke processies plaats, dragers met zwarte en witte puntmutsen lopen als hogepriesters langs enorme beelden van heiligen, een indrukwekkend schouwspel, dat zowel iets ernstigs in zich heeft als iets luchthartigs. Houdt u van musea? Fraai is het Museum van de Schone Kunsten, in een oud monnikenklooster. Hier vindt u een belangrijke schilderijenverzameling en de collectie is na die van het Prado museum in Madrid de belangrijkste van Spanje. In Sevilla is de Romeinse periode ook goed vertegenwoordigd en ook komt u overal Moorse invloeden tegen, zoals de Giralda-minaret, een toren die omgebouwd werd tot klokkentoren nadat de Moren waren verjaagd. De 15-eeuwse kathedraal van Sevilla met daartegenover de Moorse Alcazar zijn onvergetelijke hoogtepunten. O ja, wat u niet moet vergeten is een flamencovoorstelling gaan bijwonen en natuurlijk ook tapas gaan eten. Sevilla is de bakermat van de echte Spaanse flamenco en de stad was decor voor bijvoorbeeld opera's als Carmen van Bizet of Rossini's Barbier van Sevilla. Sevilla is een onvergetelijke stad!