Plan uw Stedentrip Sevilla

Stedentrip Sevilla

Sevilla is in de loop der tijd een moderne stad geworden, maar alles ademt nog een rijk historisch en cultureel verleden. Laat haar niet langer wachten, deze Spaanse schoonheid, en kom met volle teugen van haar genieten! Maak er een geweldige stedentrip van!

Er valt zoveel te ontdekken

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië en de meest Spaanse stad van Spanje, is een fenomenale cultuurhistorische belevenis. Hier, in de schoot van de flamenco, ontdekt u al dwalend lieflijke steegjes en schitterende tuinen en pleinen in Moorse stijl. De gotische kathedraal met haar klokkentoren La Giralda en daartegenover het koninklijke Alcázar zult u voor altijd in uw hart sluiten.
Sevilla uitzicht
Sevilla oude stad
Sevilla smalle straatjes
Sevilla zomer
Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, is het politieke, zakelijke en culturele centrum van Zuid-Spanje. De stad verrijst op de beide oevers van de drukke rivier Guadalquivir, die vanaf de Atlantische kust tot aan Sevilla kan worden bevaren. Sevilla is een juweel van een stad waar u ogen tekort komt. De slingerstraatjes in het centrum zijn zo smal dat men elkaar er vanaf de balkonnetjes aan weerszijden bijna een hand kan geven. De Sevillianen hebben een warm hart en een flamboyante levensstijl en daar laten ze u op alle mogelijke manieren van meegenieten.

Het is een groot deel van het jaar behoorlijk warm in Sevilla. Voordeel is, dat u dan nog tot laat in de nacht in uw zomerse outfit op terrasjes kunt zitten en over de boulevards langs de rivier kunt dwalen. Gelukkig zijn er in de stad een aantal parken om op het heetst van de dag even op adem te komen.

Een mooi moment om naar Sevilla af te reizen is tijdens de Semana Santa, de Heilige Week, voor Pasen. Het is heel bijzonder om getuige te zijn van de vele processies die dan door de straten trekken. Stedelingen met zwarte en witte puntmutsen op lopen als hogepriesters langs enorme beelden van heiligen, een indrukwekkend schouwspel dat tegelijkertijd ernst en luchthartigheid uitstraalt.

Houdt u van musea? Fraai is het Museum van de Schone Kunsten, in een oud monnikenklooster. De collectie is, afgezien van die van het Prado Museum in Madrid, de belangrijkste van Spanje. Naast Romeinse overblijfselen komt u in de stad overal Moorse invloeden tegen, zoals de minaret La Giralda, die tot klokkentoren werd omgebouwd nadat de islamitische machthebbers waren verjaagd. Bezoekjes aan de 15-eeuwse kathedraal van Sevilla en aan de daartegenover gelegen Moorse Alcázar, het koninklijk paleis, zijn onvergetelijke hoogtepunten van uw stedentrip.

Vergeet ook niet een avondje te gaan zwijmelen op de zwoele klanken van een flamencovoorstelling. Andalusië is de bakermat van deze volksdans en kunstvorm. Ook voor theater zit u goed in Sevilla; de stad was decor voor bijvoorbeeld opera’s als Carmen van Bizet, of Rossini’s Barbier van Sevilla. En last but not least: eet uw buikje rond aan de meest smakelijke tapas. U zult haar niet snel vergeten, betoverend en begeerlijk Sevilla.

In welke stad vindt u het Flamenco Museum?:

Het historische hart van Sevilla staat vol met prachtige gebouwen. Is publiekstrekker nummer één de kolossale gotische kathedraal met zijn klokkentoren La Giralda? De stijlvolle toren was oorspronkelijk een minaret en hij stamt uit de tijd van de Moorse overheersing. Of gaat u eerst naar het oude koninklijke paleis het Alcázar, gebouwd en opgesierd in de oosterse mudejarstijl? Eén ding is zeker: zo gauw u in Sevilla voet aan de grond zet, beseft u meteen dat u ogen tekort zult komen. Ten noorden van de kathedraal bijvoorbeeld, in de oude Joodse wijk Santa Cruz, is op iedere straathoek wel een mooi plaatje te schieten. Hier is het een gekronkel van smalle steegjes, waar de gevels van de huizen zijn aangekleed met potten vol vrolijke bloemen en waar de sinaasappelbomen in volle bloei staan. Al slenterend komt u op lieflijke pleintjes en prachtige patio’s terecht.

Laat u in het Museo Arqueológico de adem benemen door de schat van Carambolo, een uit het jaar 650 voor Christus stammende verzameling goud, juwelen en keramiek. Bent u een liefhebber van kunst, ga dan naar het Museo de Bellas Artes. Of stap over de drempel bij het Flamenco Museum om meer te weten te komen over deze volksdans, die zijn oorsprong vindt in Andalusië.

Als het buiten rond het middaguur te heet wordt, is het een goed idee om wat groen en wat schaduw op te zoeken. In het park María Luisa, dat een van de overblijfselen is van de wereldtentoonstelling in 1929 en dat zich uitstrekt op de oostelijke oever van de rivier Guadalquivir, kunt u uren ronddwalen. De rivier, die de stad helemaal met de Atlantische Oceaan verbindt, is op zichzelf ook een lust voor het oog. Wie vermoeide voeten heeft, laat zich lekker verwennen op een van de terrassen die uitzicht bieden op het glinsterende water, en op de Torre del Oro, de “gouden toren” aan de overkant.

Ga naar bezienswaardigheden

Een gewilde wijk voor de shoppers is Triana:

Als het om winkelen gaat, doet Sevilla niet onder voor willekeurig welke grote Europese stad. De vertrouwde namen en merken hebben er allemaal een vestiging, maar daarnaast zijn er heel wat leuke spullen te scoren die u niet ergens anders vindt. Als u nu maar zorgt dat uw koffer niet al te vol is als u afreist naar deze sympathieke metropool, dan doet Sevilla de rest. Neem bijvoorbeeld ruim de tijd om het winkelgebied in het oude centrum uit te kammen. Hier loopt u van het ene leuke boetiekje naar de andere originele winkel. Vooral het gebied tussen de Plaza’s Nueva, Magdalena, Encarcion en San Francisco is wat dit betreft om te watertanden. Hier loopt u ook zo de lange autovrije winkelstraat Calle Sierpes in, waar vele bekende winkelketens hun deuren wagenwijd open hebben staan. Een andere gewilde locatie voor shopliefhebbers is de wijk Triana. Deze oude gezellige volksbuurt, die grenst aan de rivier de Guadalquivir, staat bekend om haar handgemaakte tegels, de azulejos.

Vergeet bij het maken van de boodschappenlijst niet dat de Sevillianen hun siësta in ere houden. De meeste winkels zijn dan ook tussen 14.00 uur en 16.00 uur gesloten. ’s Avonds zijn ze daarentegen langer open, gewoonlijk tot een uur of 20.00. De hele dag door kunt u terecht in winkelcentra. Heel leuk is bijvoorbeeld het omgebouwde station, Centro Comercial Plaza de Armas. Houdt u van het struinen over markten en marktjes? Dat komt mooi uit, de Sevillianen zijn er ook dol op. Wat dit betreft is er dus volop keus in de hele stad.

Ga naar winkelen

Ga hier op zoek naar gezellige Flamencobarretjes:

Sevilla ontdekken tot in de vroege uurtjes? Het uitgaansleven speelt zich in de zomermaanden vooral op straat af. De nachten zijn zwoel en u kunt tot laat in uw korte broek op het terras zitten. Begin de avond gezellig met “tapas en copas”, een hapje en een drankje, en laat u daarna verrassen door wat de nacht brengt. Of help het lot een handje en ga naar de Calle Betis, dé uitgaansboulevard van Sevilla. Deze populaire laan loopt langs de linkeroever van de rivier en er zijn talloze uitgaansgelegenheden te vinden. Schuim de barretjes en cafés af, gooi de remmen los op de dansvloer of ga lekker loungen, bijvoorbeeld bij Club Puerto de Cuba.

Wist u dat Andalusië de bakermat is van de wereldberoemde flamenco? In Sevilla struikelt u dan ook over de flamencobarretjes, waar zigeunerorkesten en dansers u meeslepen op het ritme van deze warmbloedige volksmuziek. Ga het liefst naar Triana. In deze wijk, die zo rijk is aan geschiedenis, hangt nog de sfeer van de authentieke flamenco. Duik hier om het even welk tentje in en u bent verzekerd van een avond die u nog lang zal heugen. Trouwens, ook in het centrum van de stad hoeft u zich niet te vervelen. Hier is het de hele nacht gezellig druk en kunt u overal terecht voor een glas, een dans, een goed gesprek. Vooral het gebied rond de El Salvadorkerk is een bekende hotspot.

Ga naar uitgaan

Waar proeft u de heerlijke 'tapas en copas'?:

De Sevillianen gaan ’s avonds laat aan tafel, vaak pas vanaf een uur of 21.30 uur en zeker na 20.00 uur. Men begint dan rustig met “tapas en copas”, hapjes en drankjes, om daarna echt te gaan tafelen. Bestel als tapa zeker een keer jamón de Serrano de Belotta. Het bijzondere is dat de varkens waar deze ham vanaf komt voornamelijk eikeltjes te eten krijgen en dit draagt bij aan de bijzondere smaak van het vlees. Overal in de stad kunt u neerploffen bij tapasbars; denk eraan dat u de beste tapas soms bij de meest eenvoudige tentjes eet. Die zaakjes waar binnen maar beperkt ruimte is om te zitten en het buiten zwart ziet van de mensen met een bordje op schoot. Zin in iets anders? Veel goede restaurants en eettentjes zijn te vinden in het oude centrum van Sevilla. Verschillende internationale keukens zijn er vertegenwoordigd, maar kies zeker een Spaanse wijn bij uw maal.

Meer nog dan op de avondmaaltijd, leggen de Sevillianen zelf de nadruk op de lunch. Er wordt uitgebreid warm gegeten tussen 14.00 uur en 16.00 uur, en daarna is het, op het heetst van de dag, tijd voor siësta.

Ga naar eten en drinken

Hotelaanbod Sevilla

Sevilla

Apartamentos Murillo

Dit charmante complex is uitstekend gelegen in Barrio Santa Cruz op slechts 200 m van Alcazares en de Giralda. De appartementen zijn prima geschikt voor families!

3 dagen vanaf
€ 282,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Sevilla

Catalonia Giralda

Eén van de meest geliefde hotels van Sevilla met een goede sfeer, vriendelijke service en uitstekende ligging!

8,3
3 dagen vanaf
€ 333,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Sevilla

Hotel Abba Sevilla

Modern, onlangs geopend hotel van uitstekende kwaliteit. Centrale ligging aan de Plaza de la Encarnación. Van hier ontdekt u Sevilla eenvoudig te voet!

9,0
3 dagen vanaf
€ 339,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Sevilla
Onze tip

Hotel H10 Casa de la Plata

Een geheel nieuw Boutique hotel,gelegen in het hart van het historische centrum van Sevilla! Het interieur van het hotel heeft vele bijzondere design kenmerken. Geniet van een heerlijk zwembad op het dakterras.

9,1
3 dagen vanaf
€ 290,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Sevilla
Voordeligste keus

Hotel H10 Corregidor Boutique

Een geweldig sfeervol Boutique Hotel, gelegen in het centrum van Sevilla, op loopafstand van de diverse bezienswaardigheden! Hotel is gebouwd rondom een typisch Andalusische patio.

9,1
3 dagen vanaf
€ 270,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Sevilla
Beste beoordeling

Hotel Las Casas del Rey de Baeza

Stijlvol, comfortabele hotel gehuisvest in een typisch Sevilliaans gebouw met een patio en de uitstraling van een klein paleisje. Historische bezienswaardigheden in de buurt.

8,8
3 dagen vanaf
€ 421,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Sevilla

Hotel Patio de la Alameda

Dit charmante hotel heeft een zeer sfeervolle patio, is rustig gelegen aan de rand van het historische centrum. Vanaf het dakterras een prachtig uitzicht en hier kunt u heerlijk relaxen.

9,0
3 dagen vanaf
€ 307,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Sevilla

Hotel Sacristia de Santa Ana

Sfeervol hotel in boutique stijl, in een voormalig 18e eeuwse herenhuis, aan de Plaza de la Alameda in de historische binnenstad van Sevilla. Op loopafstand van vele bezienswaardigheden.

8,5
3 dagen vanaf
€ 260,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Sevilla

Hotel Sevilla Macarena

Comfortabel en sfeervol hotel. Aan de rand van de historische stadsmuur naast het Parlementsgebouw. In de sfeervolle wijk Macarena bevinden zich talrijke terrassen, restaurants en bars.

8,5
3 dagen vanaf
€ 299,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Sevilla

Hotel Soho Boutique Sevilla

Stijlvol, kleinschalig boutiquehotel, knus weggestopt in het centrum van Sevilla. De typische Andalusische stijl wordt hier smaakvol gecombineerd met moderne designelementen.

8,0
3 dagen vanaf
€ 304,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Sevilla

Murillo

Leuk, charmant hotel met kamers en leuk gelegen in de Barrio Santa Cruz. Het hotel ligt op slechts 200m van Alcazares en de Giralda.

8,5
3 dagen vanaf
€ 277,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Sevilla

Petit Palace Canalejas

Dit hotel is gelegen in het historische deel van Sevilla dus zijn vrijwel alle bezienswaardigheden op loopafstand. Het hotel heeft de uitstraling en faciliteiten van een 4-sterren hotel.

8,0
3 dagen vanaf
€ 298,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Sevilla

Petit Palace Santa Cruz

Comfortabel boutique hotel aan de rand van de Barrio de Santa Cruz, op loopafstand van de talrijke historische bezienswaardigheden. Prachtige klassieke façade en een modern interieur!

9,0
3 dagen vanaf
€ 326,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Sevilla

Vincci La Rabida

Stijlvol hotel ondergebracht in een voormalig 18e eeuwse residentie in het centrum van Sevilla. Het hotel heeft een prachtige klassieke façade met binnen een mix van charme en design.

8,5
3 dagen vanaf
€ 388,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Bijboeken
Hop on/hop off Tour

Ontdek Sevilla per originele dubbeldekker.

vanaf
€ 23,- per persoon
Bijboeken
Fietstour - Tour naar Italica met Nederlandse gids

Voor de fans van de Games of Thrones

vanaf
€ 40,- per persoon
Bijboeken
Bus- wandel Tour Monumtenal Sevilla

Bus- en wandeltour door Sevilla.

vanaf
€ 65,- per persoon
Bijboeken
Patio Sevillano Flamenco Show

Voel de passie van de flamenco tijdens deze show.

vanaf
€ 29,- per persoon
Bijboeken
Guadalquivir Rivier Cruise

Bent u ook zo benieuwd hoe een stad er vanaf een boot uitziet?

vanaf
€ 17,- per persoon
Bijboeken
Fietstour - de Highlights met Nederlandse gids

Ontdek de leukste, mooiste, bekendste en geheime plekken van Sevilla.

vanaf
€ 25,- per persoon