Wat is hot in Dublin?

Met een pint Guinness meeluisteren naar sterke Ierse verhalen. Kan zomaar wanneer u gezellig aanschuift aan de bar van één van de 800 pubs die Dublin rijk is.

Er valt zoveel te ontdekken

U zou zich kunnen afvragen of Dublin misschien wel geen 'Publin' zou moeten heten. De stad telt maar liefst zo'n 800 pubs en heeft daarmee een ware pub-cultuur. Bekend zijn natuurlijk de zgn. 'singing pubs', waar volop muziek wordt gemaakt en meegezongen kan worden. Maar naast pubs voor muziekliefhebbers zijn ze er ook voor schrijvers, artiesten en studenten. Alle hebben ze de gemoedelijke huiskamersfeer gemeen.
Maar ook als u niet zo'n pubtijger bent, kunt u zich in Dublin prima vermaken. De stad kent vele prachtige, monumentale panden en een lange traditie op het gebied van literatuur. En dan hebben we niet alleen over de sterke Ierse verhalen en vertellingen over Leprechauns en de pot met goud! Daarnaast heeft het groot aanbod aan winkels en markten met uiteenlopende waren.
Bovenal kunt u in Dublin kennis maken met de Ierse vriendelijkheid en gastvrijheid.

Hoewel de stad in het Iers de naam Baile Átha Cliath heeft, is ook de naam Dublin van Ierse oorsprong. Het Oudierse 'Dubh Linn ' betekent zoiets als 'zwart water '. Sommigen brengen het -weliswaar met een knipoog- in verband met het huidige 'zwarte water ', het populaire Guiness bier, wat in Dublin zijn oorsprong heeft. Ook het idee van het bekende Book of Records is hier ontstaan, in beginsel om gesprekstof te leveren in de pubs. Tegenwoordig is de Guiness brouwerij St. James een populaire attractie.

De prachtige Georgiaanse straten van Dublin doen denken aan de tijd van Oscar Wilde. Dublin is ook een stad waar een grote literaire traditie tot bloei is gekomen met schrijvers als Wilde, Shaw, Yeats, Joyce en Beckett. Alles kunt u hierover terugvinden in het Writers Museum. Er zijn vele prachtige, monumentale gebouwen, zoals Dublin Castle, de kathedralen van Christchurch en Trinity College.

Daarnaast kent Dublin erg veel groen: St. Stephen 's Green en Phoenix Park zijn twee grote parken in het centrum van de stad. Phoenix Park is het grootste door stedelijk gebied ingesloten park in Europa en is daarmee groter dan bijvoorbeeld Central Park in New York.

Temple Bar, gelegen aan de zuidoever van de rivier Liffey, is hét uitgaansgebied van Dublin. Restaurantjes, winkeltjes, galleries, culturele instituten, discotheken en natuurlijk pubs: U vindt het allemaal in deze buurt, die ook wel bekend staat als 'de langste toog van Ierland '. In het weekend worden hier ook markten gehouden. O'Connell Street, Henry Street en Grafton Street zijn de belangrijkste winkelstraten van Dublin.

Laat u meeslepen in de sterke verhalen, geniet van een pint Guinness, dein mee met de gemoedelijke muziek, ervaar de Ierse ziel, ervaar Dublin!