Plan uw trip naar FlorenceWat is hot in Florence?

De naam Toscane roept bij menigeen een verlangende reactie op: 'Zucht..., ja, Toscane! Florence, Pisa, Lucca, Siena...Wat een geweldige bestemming!

Er valt zoveel te ontdekken

Florence, de hoofstad van het prachtige Toscane, gelegen in het hart van Italië staat bekend  als dé Art City bij uitstek. Kunstliefhebbers uit de gehele wereld staan zich hier te vergapen aan het Palazzo Vecchio, aan de David van Michelangelo, aan het Uffizi Museum met zijn prachtige kunstschatten, aan de surrealistische maar ongekend fraaie Dom ('il Duomo') met de eveneens indrukwekkende klokkentoren. De wereldberoemde Ponte Vecchio, de middeleeuwse brug over de rivier de Arno, is welhaast een symbool van deze unieke stad geworden.

Florence is het hele jaar door, maar vooral in het voorjaar een waar genot om rond te lopen. De stad van wereldberoemde, welhaast legendarische kunstenaars als Dante, Boccacio en Leonardo da Vinci is klein, compact en bijzonder overzichtelijk. En dat is in een lekker lentezonnetje natuurlijk fantastisch. Alles is beloopbaar en op redelijke korte afstand van elkaar gelegen, een metro kennen ze er niet en als je je met het openbaar vervoer wilt verplaatsen dan pak je gewoon een bus. Het leukste is het echter om te gaan wandelen. Vanaf het treinstation  Santa Maria Novella loopt u in ca.10 minuten naar de Dom en vanaf hier bent u weer in 10 minuten bij de Ponte Vecchio of het Palazzo Vecchio. En ondertussen is het genieten van die heerlijke Italiaanse sfeer, van een cappuccino of een gelato in een van de vele bars of van gewoon lekker mensen kijken vanaf een gezellig terrasje op zo'n fraaie middeleeuwse piazza. Kunst, oudheid en moderniteit gaan hier uitstekend samen. Zoals in elke stad kunt u hier dan ook fantastisch winkelen. In Florence zijn vele leuke winkels waar u uitgebreid kunt shoppen. Het is tenslotte Italië en dus erg trendy en modegevoelig. U vindt ze eigenlijk overal wel in de hoofdstraten en de kleine zijstraatjes om en nabij de Dom. Souvenirwinkeltjes, designshops en lingerie-zaken als Intimissimi, Florence heeft het allemaal. De wat bredere straat Via de Tornabuoni staat bekend als de PC Hooft van Florence, hier vindt u vooral de wat duurdere en luxere designwinkels van beroemde ontwerpers. Uitgaan' Geen probleem in Florence. Er zijn genoeg theaters, bioscopen, concertmogelijkheden en natuurlijk ook gewone cafés en bars te vinden. Uit eten gaan is in Italië sowieso altijd een waar genoegen en slechte restaurants zijn er bijna niet in Florence.Geniet dus van deze bijzondere stedentrip. Geniet van Florence!