Bezienswaardigheden in kunstig Florence.

Florence, hoofdstad van het prachtige Toscane, de bakermat van grootste kunstwerken, bekend als Art City, en is voor de kunstliefhebber en echte bezienswaardigheid, waar u niet uitgekeken raakt.

Waar begint uw stedentrip Florence?

Maakt u maar gauw een strak plan, want het wemelt van de belangrijke bezienswaardigheden in Florence. Deze Italiaanse parel is de stad waar de renaissancekunst tot bloei kwam en er is ontzettend veel te zien. Grote meesters als Leonardo Da Vinci en Michelangelo hebben er hun sporen verdiend. Waar begint voor u deze stedentrip Florence? Bij het Galleria degli Uffizi? Dit is een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld en naast het Vaticaan het drukstbezochte museum van Italië. Of start u bij de Duomo, de oude kathedraal met de machtige koepel? Deze kerk is zo groot dat er wel dertigduizend mensen tegelijk in kunnen.

Geen brug ter wereld is als Ponte Vecchio

Ponte Vecchio, de oudste brug van de stad, is ook een prachtig vertrekpunt. Ponte Vecchio bepaalt het gezicht van Florence. Geen brug ter wereld ziet er zo uit als deze. Aan beide kanten staan kleine huizen op de reling. Omdat dat veiliger was, wilde gedurende de middeleeuwen iedereen binnen de stadsmuren wonen. Er was echter zo weinig ruimte dat men zelfs op de bruggen begon te bouwen. Een andere publiekslieveling, al even oud, is het prachtige, bescheiden Palazzo Vecchio. Hier worden nog steeds bestuurlijke zaken besproken. Het is opmerkelijk hoe mooi het paleis in de oorspronkelijke staat bewaard is gebleven.

Zoek wat verkoeling in de Bobolituinen

Een heel andere sfeer treft u bij het Palazzo Pitti. Temidden van pracht en praal woonden hier de schatrijke machthebbers. Binnen kunt u rondlopen, maar ook musea bezoeken met werk van beroemde kunstenaars. Voor nog veel meer kunst kunt u naar het Nationaal Museum de Bargello, of naar het Galleria dell' Accademia, waar Michelangelo’s David staat. Bent u er wel aan toe om even uit te blazen? Volg dan de borden naar de Bobolituinen. In dit schaduwrijke park kunt u heerlijk rondslenteren en verkoeling zoeken bij de fonteinen. Goed nieuws: het maakt eigenlijk niet uit waar u begint met uw stedentrip. Alle bezienswaardigheden in Florence liggen op loopafstand van elkaar.

Florence

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Florence