Plan uw trip naar FlorenceWat is hot in Florence?

De naam Toscane roept bij menigeen een verlangende reactie op: 'Zucht..., ja, Toscane! Florence, Pisa, Lucca, Siena...Wat een geweldige bestemming!

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Florence is de stad bij uitstek voor het spotten van bezienswaardigheden. De indrukwekkende Art City kenmerkt zich door een aantal kunst- en cultuuruitingen die u in uw leven op zijn minst eenmaal gezien moet hebben. En dan hebben we het niet alleen over de fraaie Ponte Vecchio, maar ook over de bijzondere Duomo, de David van Michelangelo en de imposante klokkentoren, de Campanile. Daarnaast is Florence natuurlijk al een bijzonderheid op zich en als het ware een groot openluchtmuseum. Gaat u vooral niet naar Florence om het nachtleven. Florence moet het vooral hebben van een fraai decor van oudheden, kunst en bijzondere cultuur. Ontdek het en geniet ervan!

Florence, Bezienswaardigheden Florence

De naam Toscane roept bij menigeen een verlangende reactie op: 'Zucht..., ja, Toscane! Florence, Pisa, Lucca, Siena...Wat een geweldige bestemming!

Bezienswaardigheden

De Duomo

De Duomo Santa Maria del Fiore is zonder meer een van de grootste trekpleisters van Florence en van Italië Zelfs. Hij dateert uit 1296, Toen met de bouw Werd begonnen.

Lees meer

Galleria dell' Academia

Dit zeer belangrijke museum herbergt een van de beroemdste kunstschatten ter wereld, de David van Michelangelo. Door deze (kunst) historisch waardevolle schat staan er voor het museum vaak lange rijen wachtenden, maar het is de moeite van het wachten waard.

Lees meer

Galleria della Uffizi

Oorspronkelijk was het gebouw Uffizi het bestuurscentrum van het Groothertogdom Florence. Hedentendage is de Galleria een wereldberoemd museum, gevestigd op de bovenverdieping van het gebouw.

Lees meer

Palazzo Pitti

Het Palazzo Pitti werd aanvankelijk de zetel van het beroemde koopmansgeslacht Luca Pitti. Het Paleis werd in een later tijdperk verbouwd tot residentie van de Medici-dynastie.

Lees meer

Palazzo Vecchio

Het Palazzo Vecchio is, zoals de naam al aangeeft, een beroemd oud paleis in het hart van Florence. Het dateert uit het begin van de 14e eeuw en werd ooit de Palazzo della Signoria genoemd.

Lees meer

Ponte Vecchio

De oude brug, Ponte Vecchio, is een van de belangrijkste symbolen van Florence. De brug over de Arno zie je op alle ansichtkaarten terug en vormt een onmiskenbare trekpleister voor de stad.

Lees meer