Bezienswaardigheden in kunstig Florence.

Florence, hoofdstad van het prachtige Toscane, de bakermat van grootste kunstwerken, bekend als Art City, en is voor de kunstliefhebber en echte bezienswaardigheid, waar u niet uitgekeken raakt.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Maak maar gauw een vastomlijnd plan, want het wemelt van de belangrijke bezienswaardigheden in Florence. Deze Italiaanse parel is de stad waar de renaissancekunst tot bloei kwam en waar grote meesters als Leonardo Da Vinci en Michelangelo hun sporen hebben verdiend.

Waar begint voor u de bezichtiging? Bij het Galleria della Uffizi, een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld? Bij de Duomo, de oude kathedraal met zijn machtige koepel die baadt in het zonlicht? Misschien start u liever in de Bobolituinen, het schaduwrijke park waar het heerlijk slenteren is langs rijen beelden en waar u verkoeling kunt zoeken bij de fonteinen. Of is Ponte Vecchio, de legendarische middeleeuwse brug, uw vertrekpunt?

Goed nieuws: het maakt niet uit waar u begint. Alle bezienswaardigheden in Florence liggen op loopafstand van elkaar.

Florence

Bezienswaardigheden

Basilica di Santa Croce

Ze is prachtig, de gotische kerk Basilica di Santa Croce. Binnen loopt u langs een reeks kostbare kunstschatten en staat u vast even stil bij de tombe van Michelangelo, die hier zijn laatste rustplaats heeft.

Lees meer

Bobolituinen

In de Bobolituinen, het mooiste park van de stad, komt u op adem onder de schaduwrijke cipressen. En u zult zien: in Florence zijn ook de tuinen en parken overladen met kunst.

Lees meer

De Duomo

Wie in het zachte middaglicht tegen de kathedraal de Duomo en haar immense koepel opkijkt, denkt dat hij in een mooie droom terecht is gekomen. Knijp uzelf maar, want deze schoonheid is echt!

Lees meer

Galleria dell' Academia

Wat de Mona Lisa is voor het Louvre, is de David voor de Galleria dell' Accademia. Michelangelo schiep het beeld uit één stuk marmer en het is van een ongewone zuiverheid en schoonheid.

Lees meer

Galleria della Uffizi

De Galleria degli Uffizi is, samen met het Vaticaan, het drukstbezochte museum van Italië. En met reden, want u staat er oog in oog met een fenomenale kunstcollectie.

Lees meer

Nationaal Museum de Bargello

Het Nationaal Museum de Bargello heeft zeker een plekje bovenaan op uw lijstje verdiend. Hier geniet u van renaissancistische kunst binnen de muren van de oude staatsgevangenis.

Lees meer

Palazzo Pitti

Een machtige familie van groothertogen, een schatrijke bankier en een dosis jaloezie en venijn vormden de ingrediënten voor een serie Italiaanse vetes. Met het gigantische Palazzo Pitti als inzet.

Lees meer

Palazzo Vecchio

Het gonst nog steeds van de verhalen in het Palazzo Vecchio, het “oude paleis”. Hier werden eeuwenlang belangrijke beslissingen genomen door het bestuur in de rijkversierde zalen.

Lees meer

Piazza della Signoria

U weet niet goed waar u moet kijken als u op het intieme plein Piazza della Signoria rondloopt. Er is zo veel moois aan kunst te zien. Of gaat u eerst een lekker ijsje eten?

Lees meer

Ponte Vecchio

Op bijna iedere kaart die u in Florence koopt, staat wel een foto van de oeroude Ponte Vecchio. Deze middeleeuwse brug waarover vele historische verhalen de ronde doen, is hét symbool van Florence.

Lees meer