Wat is hot in Florence?

Laat uzelf tot leven wekken in fenomenaal Florence, de bakermat van grootse kunstwerken. Deze hoofdstad van Toscane is dé stedentrip voor de kunstliefhebber, voor wie weet wat Schoonheid met een hoofdletter is.

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

U heeft vast eerder op de dag al genoten van koffie, gebakjes, broodjes en snacks, maar als de avond valt is het echt tijd om riant te gaan eten en drinken in Florence. Met al de indrukken van kunst en architectuur op uw netvlies mag u nu de tijd nemen om alles te laten bezinken. En waar kan dat beter dan aan een tafeltje bij de Italiaan boven een geurige pizza, een bord dampende pasta of een grote salade met kaas en verse olijven? Kies ook eens regionale toppers, zoals truffels en de beroemde Toscaanse ham en bestel er een mooie fles Chianti bij.

Wilt u voor het eten en drinken in Florence niet te diep in de buidel tasten, kies dan bij voorkeur voor een “trattoria” in plaats van voor een restaurant.

Florence

Eten en drinken

'Da Guido' trattoria

De landelijke, huiselijke Trattoria Da Guido mag in de top vijf als het om goede Florentijnse restaurants gaat. Bestel hier blind van de kaart en u weet zeker dat het heerlijk smaakt.

Lees meer

Baldovino

Baldovino Bistrot, waar u van de Italiaanse keuken geniet, staat te boek als ongecompliceerd. Een grote liefde voor eenvoud en eten, meer heeft de kok echt niet nodig om u te verrassen.

Lees meer

Il Cibreo

De historische Italiaanse armenkeuken wordt tot kunst verheven achter de hete vuren bij Il Cibreo. Schuif aan bij de goedkopere trattoria of reserveer in het chique restaurant.

Lees meer

MoBa

De mooiste spots liggen niet altijd in de loop. Zo ook restaurant MoBa, dat bij de op een heuvel gelegen Giardino Bardinituinen hoort. Strijk neer op het terras en geniet van de zon en het uitzicht.

Lees meer

Zà Zà

Zoek tussen de Italianen een plekje aan de lange tafel bij Zà Zà en bestel een rasechte pizza, zo tussen de hete kooltjes vandaan. Het eerlijke Italië op uw bord!

Lees meer