Onze wereldsteden waren nog nooit zo dichtbij!

Met Amsterdam, Rotterdam en Leeuwarden bieden wij stedenvakanties in eigen land. Ook op onze Waddeneilanden, Vlieland, Ameland en Terschelling bieden wij u fijne accommodaties. In de huidige situatie is de behoefte immers groter dan ooit om dichter bij huis vakantie te vieren.

Ontdek onze eigen wereldsteden

Bij een stedentrip binnen de landsgrenzen denk je misschien gelijk aan Amsterdam en Rotterdam, maar is Leeuwarden waarschijnlijk niet de eerste stad die je te binnen schiet. Met trots presenteren wij ze alle drie. Drie steden met een totaal verschillend karakter en met als overeenkomst dat ze veel te bieden hebben voor een geslaagd tussendoortje. Liever een meer rustgevende omgeving dan een stad? Dan bieden onze eigen Waddeneilanden een heerlijk alternatief.

Genoeg te ontdekken in eigen land

Rotterdam of Amsterdam? De eeuwig rivaliteit tussen 010 en 020 is eigenlijk een toeristische attractie op zich. Behalve dat het uiterlijk van het stoere moderne Rotterdam van het historische Amsterdam verschilt, is ook het levensgevoel in de steden nogal anders. De Rotterdammers die spreekwoordelijk met opgestroopte mouwen worden geboren, versus de flegmatieke Amsterdammers. Twee fijne steden die beide het ontdekken waard zijn. En dan nog een pareltje in het noorden, compact en historisch Leeuwarden, waar de Liwwarders ‘zich de pis niet lauw laten maken’ en het zogenaamde slow living tot een kunst hebben verheven.

Totaal anders en voor een heerlijk vakantiegevoel kun je ook kiezen voor de frisse zeelucht en de weidse landschappen op de Waddeneilanden.

Ga naar bezienswaardigheden

Urenlang Winkelen? Lekker dwalen door een vreemde stad of kleine dorpjes

In Amsterdam lekker langs de grachten, de markten met tweedehands of sjiek in ‘de PC’. Hoe divers kan het zijn. In het stoere Rotterdam is de natuurlijk de koopgoot alleen om de naam al een must en het groeiend aantal vintage winkeltjes in de kleine straatjes zijn een bezienswaardigheid op zich. En Leeuwarden… die heeft zomaar de leukste winkelstraat van Nederland. Dat belooft wat!

Winkelen op de Waddeneilanden heeft een heel ander karakter; over verschillende gezellige dorpjes liggen de meest uiteenlopende winkeltjes verspreid waar vooral de couleur locale wordt verkocht.

Ga naar winkelen

Waar kun je naar hartenlust uitgaan?

Uitgaan in bruisend Amsterdam, in eigenzinnig Rotterdam of relaxed Leeuwarden, of uitgaan op de eilanden wat borg staat voor gezelligheid en goede sfeer.

Ga naar uitgaan

Tapas, sushi, patatje oorlog, stamppot …. ?

In ons eigen land is de laatste jaren een behoorlijke foodcultuur ontstaan Je vindt in onze steden en op de Waddeneilanden de meest trendy gelegenheden waar tijd en aandacht voor eten en drinken hoog op de prioriteitenlijst staat.

Ga naar eten en drinken