Plan uw Stedentrip Nederland

Bezienswaardigheden in Nederland

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Amsterdam, liefkozend ook wel Mokums Paradijs genoemd, behoort met haar uit de Gouden Eeuw daterende binnenstad tot één van de grootste en best bewaarde van Europa. De sierlijke hals- en trapgevels dwingen de blik omhoog te richten om daarbij te blijven rusten op één van de vele goed bewaarde gevelstenen. Amsterdam, wereldstad, trefpunt voor vele nationaliteiten, geeft met haar rasechte flegmatieke Amsterdammers de stad haar easygoing karakter. Uniek in haar soort.

Amsterdam, uniek in haar soort

De Rosse buurt geniet wereldfaam, dus een wandelingetje over de wallen, mag tijdens een bezoek aan deze stad zeker niet ontbreken. Als culturele en historische hoogtepunten noemen we er slechts enkele: het Anne Frankhuis, Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, het Concertgebouw. En even het stadsgewoel ontvluchten, dat doe je natuurlijk in het Vondelpark, of op de waterfiets in de grachten.

Bezienswaardigheden in de Maasstad, Rotterdam

Als je Rotterdam komt binnenrijden, dan kóm je ook ergens. Je wordt getroffen door de imposante skyline. De Willemsbrug (alias Rooie Willem) en de Erasmusbrug (alias de Zwaan) drukken hun stempel en maken het beeld onmiskenbaar Rotterdam. Rotterdam is allesbehalve een stad met een minderwaardigheidscomplex en is trots op haar een eigen niet mis te verstane vocabulaire.

Architectonische lef

Architectonisch toont Rotterdam heel veel lef. Rotterdam is de enige stad in Nederland waar de architect de vrije hand wordt gelaten. De hele stad ademt experimentele stijl en het is ook wel duidelijk waar de bijnaam ‘Manhattan aan de Maas’ vandaan komt. Op de Kop van Zuid is zomaar een heel nieuw aantrekkelijk stadsdeel neergezet. In het centrum zijn de kubus-woningen te vinden, sinds jaar en dag een curiositeit. Even spraakmakend zijn het Centraal Station, de Markthal (ofwel op z’n Rotterdams ‘de Zweetkeet’) en straks het futuristische Dutch Windwheel die de skyline een bijzondere landmark zal geven. Een spectaculair uitzicht over deze ‘mooie rotstad’ heb je vanuit de Euromast.

Bezienswaardigheden in Ljouwert

In Leeuwarden, door de Friezen zelf Ljouwert genoemd, vind je historische herenhuizen, sfeervolle grachten, honderden monumenten, boeiende musea en veel winkels en restaurants. Niet voor niets wordt Leeuwarden ook wel Klein Amsterdam genoemd, alleen word je hier niet onder de voet gelopen door hordes toeristen. Het is dan ook de ideale plek voor een stedentrip voor iedereen die houdt van slow living en van leuke dingen doen.

Struinen door de Friese hoofdstad

De stad was niet voor niets de culturele hoofdstad van Europa in 2018. Het boegbeeld van Leeuwarden, is de Oldenhove, een scheve, kromme niet afgemaakte toren. Hij is zelfs nog schever dan de toren van Pisa. De klim naar boven ontneemt je letterlijk en figuurlijk de adem en wie durft, kan – eenmaal boven – op een glazen plateau stappen en boven de grond ‘zweven’. Het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof zijn ware culturele parels. Een totaal ander beeld van het historische centrum krijg je als je een rondje door de grachten maakt met een sloepje (praamvaren), of wanneer je op zoek gaat naar de naar piepkleine Liwwardders op de Miniature People route. Mooi uitzicht heb je vanaf de Avero toren.

‘Wad’ kun je gaan zien?

De Waddeneilanden blijven altijd een favoriete bestemming voor een korte of langere vakantie. Naar de eilanden ga je vooral voor de prachtige natuur, uitgestrekte stranden, de zee, weidse landschappen en Hollandse luchten. Kilometerslange fiets- en wandelpaden maken dat u de eilanden op uw eigen wijze en eigen tempo kunt ontdekken. Ieder eiland heeft zo zijn eigen sfeer en karakter.

Welk eiland ga je kiezen?

Vlieland staat borg voor prachtig natuur en rust. Het enige dorpje is Oost-Vlieland, waar je de restaurants en terrassen vindt. Op dit eiland vind je het Voerboetsduin, met meer dan veertig meter hoog het hoogste duin van Nederland en het is de thuishaven van de vuurtoren. Op Terschelling staat de wereldberoemde oude vuurtoren ‘Brandaris’. Er zijn meerdere dorpen waarvan West-Terschelling het grootste is. Je kunt gaan voor de rust; uren kun je lopen over het strand zonder iemand tegen te komen, maar ook voor gezelligheid van de terrassen en strandpaviljoens. Ameland met haar prachtige stranden en mooie vergezichten wordt ook wel de ‘Waddendiamant’ genoemd. De vier dorpen op Ameland hebben ieder een eigen sfeer en geweldige oude dorpskernen. Je vindt hier monumentale commandeurswoningen die herinneren aan de tijd van de walvisvaart en je kunt een eco-safari maken.

Hotelaanbod Nederland

Nederland

Ameland, Hotel Noordsee

Centraal gelegen op Ameland! Pak uw (huur)-fiets en verken het eiland, om vervolgens weer bij te komen in dit aangename viersterrenhotel.

2 dagen vanaf
€ 67,- p.p.
incl. hotel + ontbijt
Bekijk details
Nederland

Amsterdam, Hotel Art

Sfeervol hotel dat aan het Westerpark grenst. In het hotel zijn vele kunstwerken terug te vinden van Herman Brood. Een prima locatie om de bezienswaardigheden te bezoeken.

2 dagen vanaf
€ 79,- p.p.
incl. hotel + ontbijt
Bekijk details
Nederland

Amsterdam, Hotel Fashion

Een prachtig designhotel met service en comfort in een stylish jasje! Vele faciliteiten voor een fijn verblijf in het hotel en een prima uitgangspunt om Amsterdam te verkennen.

8,0
2 dagen vanaf
€ 90,- p.p.
incl. hotel + ontbijt
Bekijk details
Nederland

Leeuwarden, Hotel WTC Leeuwarden

Uitstekend hotel met vele faciliteiten, ruime kamers. Prima ligging voor uw bezoek aan de mooie stad Leeuwarden. Gratis parkeren en kamers met verbindingsdeur, ideaal voor gezinnen.

9,0
2 dagen vanaf
€ 68,- p.p.
incl. hotel + ontbijt
Bekijk details
Nederland

Rotterdam, Hotel SS Rotterdam

Een uniek verblijf op voormalige stoomschip van de Holland-Amerika Lijn. Voel de historie en ontdek wat Rotterdam voor moois te bieden heeft!

2 dagen vanaf
€ 74,- p.p.
incl. hotel + ontbijt
Bekijk details
Nederland

Terschelling, Aparthotel Boschrijck

Heerlijke ontspannen verblijven in de bossen. Dit aparthotel is een ideale mix tussen comfort en gemak. Een fijne uitvalsbasis voor het ontdekken van Terschelling!

8,0
2 dagen vanaf
€ 49,- p.p.
incl. hotel
Bekijk details
Nederland

Terschelling, Hotel Schylge

Genieten van al het moois dat Terschelling te bieden heeft! Dit comfortabele hotel gaat prat op naar men zegt het mooiste uitzicht van Terschelling over de haven en de Waddenzee. Geef hen eens ongelijk!

10,0
2 dagen vanaf
€ 67,- p.p.
incl. hotel + ontbijt
Bekijk details
Nederland

Vlieland, Strandhotel Seeduyn

Dit gerieflijke hotel draagt zijn naam niet voor niets – gelegen op de eerste duinenrij en praktisch direct aan het strand! Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een onvergetelijk verblijf op Vlieland!

2 dagen vanaf
€ 74,- p.p.
incl. hotel + ontbijt
Bekijk details