Wat is hot in Nederland?

Met trots presenteren wij Amsterdam, Rotterdam en Leeuwarden. Drie steden met een totaal verschillend karakter en als overeenkomst dat ze veel te bieden hebben voor een geslaagd tussendoortje. Daarnaast bieden wij ter afwisseling Vlieland, Ameland en Terschelling voor een stukje rust en natuurschoon.

Winkelen in Rotterdam

Rotterdam is ook dé winkelstad van Nederland. 7 Dagen per week kun je hier naar hartelust shoppen. In de ‘koopgoot’ (eerst een oneerbiedige naam, maar inmiddels een begrip) heerst altijd gezellige drukte. In de indrukwekkende Markthal met zijn opvallende architectuur hoef je niet persé te kopen, maar kijken alleen is al een feest. Ben je meer op zoek naar exclusieve of trendy winkels dan zijn de Meent, de Karel Doormanstraat en Witte de Withstraat aanraders.

Winkelen in Amsterdam

Sjiek shoppen kun je in de PC Hooftstraat, naar hartelust winkelen in de Kalverstraat. Voor fraai antiek ga je naar de Spiegelstraat of het Rokin. Snuffelen naar curiositeiten kan op het Waterlooplein, waar de kleurrijke marktkramen letterlijk overschaduwd worden door de moderne Stopera.

Winkelen in Leeuwarden

Leeuwarden staat weliswaar niet bekend als shop-walhala, maar voor iedereen die zich wil laten verrassen door unieke lifestyle boetiekjes is winkelen een heerlijke bezigheid. Leuk zijn de kleine straatjes die op grote winkelstraat de Nieuwstad uitkomen. De Sint Jacobsstraat, de Kleine Kerkstraat, Naauw en de Oude en Nieuwe Oosterstraat zijn daarbij aanraders. De Kleine Kerkstraat is al meerdere malen uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. In dit gezellige straatje vind je meer dan dertig speciaalzaken.

Winkelen op de Waddeneilanden

Naar de eilanden ga je niet voor het ware shoppen. Maar winkelen op de eilanden heeft zeker z’n charme. Over verschillende gezellige dorpjes liggen de meest uiteenlopende winkeltjes en boetiekjes verspreid. Leuk om rond te struinen en typisch Hollandse producten te vinden.

Nederland, Rotterdam - de Koopgoot