Beleef het mooie en indrukwekkende Napels.

Ontdek tijdens uw stedentrip de stad Napels met zijn historische centrum en karakteristieke oude wijken. Er zijn prachtige musea en het uitzicht op de baai en de Vesuvius is grandioos.

Er valt zoveel te ontdekken

Napels is een van de ruigste steden van Italië. Het is een typisch Zuid-Italiaanse stad, met alle drukte en chaotische straatbeelden die daar bij horen. Napels heeft helaas door de lokale maffia, de Camorra, een wat slechte reputatie, wat bezoekers soms doet besluiten om niet naar Napels te gaan. Eeuwig zonde, want Napels is een prachtige, écht Italiaanse stad met volop bezienswaardigheden en vele goedkope mogelijkheden om te shoppen.

Napels is zo indrukwekkend mooi dat je die stad minstens één keer in je leven moet hebben gezien. Gothe schreef het ook al: 'Eerst napels zien, en dan sterven'. Dat gaat wat ons betreft wat ver, maar hij had wel gelijk dat de schoonheid van Napels en zijn directe omgeving een enorme indruk op de bezoeker achterlaat. Pompeï hoort daar vanzelfsprekend bij en zelfs het verderop gelegen plaatsje Sorrento, aan het begin van die fantastische Amalfi-kust, zou u tijdens uw bezoek aan Napels niet over moeten slaan.

Door de eigenaardige ligging van Napels, aan een azuurblauwe baai tussen de Vesuvius en de Middellandse Zee, biedt de stad zicht op de eilanden Procida, Ischia en het veelbezongen Capri. De stad heeft een historisch centrum en karakteristieke oude wijken. In de wirwar van steegjes bloeit de chaos en het temperament, en gaat het Napolitaanse leven door tot in de kleine uurtjes. De pizza Margerita werd hier als eerste geproduceerd en het restaurantje waar hij werd uitgevonden is er nog steeds. Absoluut leuk om een keer naar toe te gaan! Napels heeft prachtige musea en het wereldberoemde Palazzo Reale. Zeer de moeite waard is ook een bezoek aan theater San Carlo, waar regelmatig opera-voorstellingen plaatsvinden. Voeg bij dit alles nog de verrukkelijke keuken, geraffineerde en goedkope boetiekjes en de onvervalste charme van de bevolking en u hebt alle ingrediënten voor een complete stedentrip!